ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα το κυνήγι

ξεκινά-την-ερχόμενη-δευτέρα-το-κυνήγι-851206

Από το Δασάρχη Βόλου κ. Μιλτ. Παπαθεοδώρου, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δόθηκε στη δημοσιότητα η Ρυθμιστική Κανονιστική Διάταξη Θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2007 – 2008, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2008.
Στη Ρυθμιστική Κανονιστική Διάταξη αναφέρονται τα επιτρεπόμενα είδη που θα κυνηγηθούν, η χρονική περίοδος και οι επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου, καθώς και ο μέγιστος αριθμός ατόμων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Βόλου, όπως αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Α. Απαγορεύσεις
Ειδικότερα η Ρυθμιστική Κανονιστική Διάταξη Θήρας του Δασάρχη Βόλου απαγορεύει το κυνήγι:
1. Της Πεδινής Πέρδικας.
2. Απαγορεύουμε το κυνήγι της Μπεκάτσας στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.
3. Απαγορεύουμε για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, το κυνήγι του νεαρού αγριόχοιρου, όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και τις χοιρομητέρες αυτών.
4. Περιορίζουμε τη χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου, από 16-9-2007 μέχρι 20-1-2008 σε (3) τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες που επιτρέπεται το κυνήγι του Λαγού και του Αγριόχοιρου.
5. Για όσα είδη πουλιών δεν αναφέρονται στον συνημμένο πίνακα, απαγορεύεται το κυνήγι τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2, 3 και 4 της Οδηγίας 79/409 Ε.Ο.Κ.
6. Απαγορεύουμε το κυνήγι, και την εκπαίδευση των σκύλων, στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής (αορίστου χρόνου) και στα καταφύγια άγριας ζωής ορισμένου χρόνου.
7. Στα εκτροφεία θηραμάτων.
8. Σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων (300) μέτρων, από την ακτή προς την θάλασσα.
9. Στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Πολιτισμού.
10. Απαγορεύουμε την αγοραπωλησία όλων των ειδών θηραμάτων, εκτός εκείνων τα οποία προέρχονται από εκτροφεία (δημόσια ή ιδιωτικά) από τις ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές ή από το εξωτερικό, εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησής τους.
11. Στις περιοχές όπου ισχύουν ειδικοί περιορισμοί Θήρας, σύμφωνα με το άρθρο 6 της αριθμ. 414985/29-11-85 κοινής Υπουργικής Απόφασης (αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές και μεμονωμένες κατοικίες, μέσα σε αγρούς και περιφραγμένες εκτάσεις)
12. Απαγορεύουμε το κυνήγι παντός θηράματος, για λόγους προστασίας της πανίδας, στις εκτάσεις που κάηκαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά του μηνός Ιουνίου του έτους 2007, στις περιοχές Καλαμακίου, Νεοχωρίου, Αφετών, Συκής, Αργαλαστής, Ξυνόβρυσης.
13. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης, που καθορίζονται με την αριθμ. 1625/30-3-1999 Απόφασή μας και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.
14. Απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος, σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσμενείς έπειτα από χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και εντάσεως, στην ευρύτερη περιοχή του Δασαρχείου Βόλου και ιδιαίτερα των τριχωτών θηραμάτων δια παρακολουθήσεως των ιχνών στο χιόνι.
15. Απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος σε απόσταση 1000 μέτρων περιμετρικά της Β΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου.
16. Απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος, για λόγους προστασίας των κατοίκων των παρακάτω οικισμών, αλλά και πολλών μεμονωμένων οικιών, που βρίσκονται στις περιοχές Αγ. Στέφανος – Σωρός, Κριθαριά, Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, Μαμιδάκης. Συγκεκριμένα η απαγόρευση αρχίζει από τη διασταύρωση της Εθνικής οδού Βόλου – Αθηνών με την οδό Δουλκέρογλου στις Αλυκές, ακολουθεί την Εθνική οδό προς τη Ν. Αγχίαλο μέχρι και τις αποθήκες καυσίμων Αεροπορίας στον Μαμιδάκη. Από εκεί ακολουθεί αριστερά τον δρόμο μέχρι τη θάλασσα. Προχωρεί όλη την παραλιακή ακτή αριστερά προς Αγ. Γεώργιο Κυνηγών, Κριθαριά, Πρώην Λατομείο ΑΓΕΤ, Αγ. Στέφανο, Αλυκές, διέρχεται την οδό Δουλκέρογλου και καταλήγει στην Εθνική οδό Βόλου – Αθηνών απ΄ όπου άρχισε.

Β. Επιτρέπουμε το κυνήγι:
1.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου