ΤΟΠΙΚΑ

Oι μελέτες για το Δ’ Κ.Π.Σ.

oι-μελέτες-για-το-δ-κ-π-σ-851206

Μέχρι τα τέλη του 2007 θα είναι έτοιμες οι προμελέτες του Δήμου Βόλου για τα έργα και τις δράσεις που προτείνονται για το Δ’ Κ.Π.Σ. Την διαβεβαίωση έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο οποίος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία για τη σύνταξη των μελετών.
Οταν ολοκληρωθούν θα γίνει η κοστολόγηση των όσων προτείνονται με κύριο στόχο να συνταχθούν τα τεχνικά δελτία και να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση και στη συνέχεια η κατασκευή των έργων.
Βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία με φορείς, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι, που θα χρησιμοποιηθούν σε έργα και παρεμβάσεις.
Για τη σύνταξη των μελετών έχει οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες, ενώ οι εργασίες προετοιμασίας πραγματοποιούνται σε δύο επίπεδα.
Το πρώτο αφορά στη σύνταξη των μελετών από το τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό, που υπάρχει στο τμήμα μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.
Το συγκεκριμένο τμήμα θα ενισχυθεί για χρονικό διάστημα 2-3 μηνών με μηχανικούς από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, προκειμένου να συντάξει μελέτες έργων και παρεμβάσεων για το Δ’ Κ.Π.Σ., σύμφωνα με τις επιλογές που έχουν γίνει και παρουσιάστηκαν στον τοπικό τύπο την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, το παραγόμενο έργο από το τμήμα Μελετών κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικό.
Το δεύτερο επίπεδο αφορά στη συνεργασία του Δήμου Βόλου με καθηγητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής και του Τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ηδη έχει διαμορφωθεί μια ομάδα επιστημόνων που θα εργαστούν ως σύμβουλοι, για κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες δεν έχει ούτε το χρόνο ούτε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, «στόχος μας είναι στα τέλη του 2007 να είμαστε σε ένα επίπεδο ωριμότητας και άμεσης διεκδίκησης σημαντικών έργων για την πόλη».
Σημειώνεται ότι στην αρχική πρόταση του Δήμου Βόλου για το Δ΄ Κ.Π.Σ. προτείνονται οι εξής κατηγορίες παρέμβασης: Τεχνικές υποδομές, διατοπικές μεταφορικές συνδέσεις, κοινωνικές υποδομές, τηλεπικοινωνίες, περιβάλλον, πολεοδομικές παρεμβάσεις, αναπλάσεις δημοσίων έργων, αστικής κυκλοφορίας και δράσεις προβολής και ενίσχυσης της ταυτότητας της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου