ΤΟΠΙΚΑ

Για το θαύμα της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ καλείται να ορθώσει ανάστημα απέναντι στη Σεβίλλη

για-το-θαύμα-της-πρόκρισης-στους-ομίλο-851206

Να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στη Σεβίλλη κάλεσε τους παίκτες της ΑΕΚ εν όψει του σημερινού αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League ο Λορένσο Σέρα Φερέρ.
«Δείξτε τι αξίζουμε». Με αυτά τα λόγια ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θέλησε να δώσει στους παίκτες του το σύνθημα για τον σίγουρα δύσκολο σημερινό αγώνα απέναντι στη Σεβίλλη. Μπορεί τα προγνωστικά να μην είναι με το μέρος της ΑΕΚ, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός καλεί τους ποδοσφαιριστές του να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για το θαύμα της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
«Έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Ήρθε η στιγμή να συμμετάσχουμε ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση, να δώσουμε ένα πολύ δυνατό ματς, ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Είναι ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάθε λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Ειδικά στα πρώτα λεπτά πρέπει να μπούμε δυνατά και κυρίως συγκεντρωμένα, διότι αναμένεται να δεχτούμε μεγάλη πίεση από την αντίπαλο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας σε κανένα σημείο του αγώνα. Ένα λάθος είναι αρκετό σε αυτά τα ματς και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να γίνει. Δείξτε τι αξίζουμε, ποιοι είμαστε».

Στο 4-2-3-1 φαίνεται να καταλήγει ο Λορένσο Σέρα Φερέρ για το σχήμα που θα κατεβάσει το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο του «Σάντσεθ Πιθχουάν» και ίσως η ΑΕΚ παραταχθεί με τους Μορέτο (τερματοφύλακας), Ράμος (δεξί μπακ), Αρουαμπαρένα (αριστερό μπακ), Δέλλα, Αλβες (στόπερ), Ζήκο, Ενσαλίβα (αμυντικά χαφ), Μαντούκα (δεξί χαφ), Σέζαρ (αριστερό χαφ), Ριβάλντο (μεσοεπιθετικός) και Λυμπερόπουλο (σέντερ φορ).

Οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στην Ισπανία, ενώ καλούνται να ανατρέψουν την παράδοση, η οποία θέλει τη Σεβίλλη να αποτελεί «κακό δαίμονα» των ελληνικών ομάδων, καθώς σε έξι περιπτώσεις στο Κύπελλο UEFA το ισπανικό συγκρότημα άφησε εκτός συνέχειας τις πέντε ελληνικές ομάδες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος), τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι Σεβίλλη και ΑΕΚ «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» τη σεζόν 2004-05 στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, όπου οι Ισπανοί επικράτησαν 3-2 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», ένα αποτέλεσμα που άφησε ουσιαστικά την «Ένωση» εκτός συνέχειας στη διοργάνωση.

Δύο ερωτηματικά για Σεβίλλη
Οι Κανουτέ και Αντριάνο αποθεραπεύτηκαν, η απουσία του τραυματία Χάβι Ναβάρο είναι δεδομένη, όπως και αυτή του Μόργκαν Ντε Σάνκτις (δεν ήρθε η μπλε κάρτα του), ωστόσο τα δύο μεγάλα ερωτηματικά για τη Σεβίλλη έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή του Ντάνιελ Άλβες και του Ζιλιάν Εσκουντέ. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ πιέζει να πωληθεί στην Τσέλσι και σε περίπτωση που αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΚ θα χάσει το δικαίωμα να αγωνιστεί με άλλη ομάδα στο Champions League ως το Δεκέμβρη. Πάντως όλα δείχνουν πως δεν θα παίξει και τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Χίνκελ ή Μαρτί. Όσον αφορά στον Γάλλο αμυντικό Εσκουντέ, εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και είναι δύσκολο, ακόμη και αν τις ξεπεράσει, να ξεκινήσει βασικός. Το πιθανότερο σχήμα που θα παρατάξει τη Σεβίλλη ο Χουάντε Ράμος είναι το ακόλουθο: Παλόπ (τερματοφύλακας), Χίνκελ ή Μαρτί (δεξί μπακ), Μπουλαρούζ, Ντραγκουτίνοβιτς (στόπερ), Πουέρτα (αριστερό μπακ), Χεσούς Νάβας (δεξί χαφ), Αντριάνο (αριστερό χαφ) Πόουλσεν, Κεϊτά ή Ρενάτο (αμυντικά χαφ), Κερζάκοφ ή Λουίς Φαμπιάνο και Κανουτέ (επιθετικό δίδυμο).

Το πρόγραμμα των σημερινών πρώτων αναμετρήσεων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 28-29 Αυγούστου) έχει ως εξής:

17:30: Τουλούζ (Γαλλία) – Λίβερπουλ (Αγγλία)
19:00: Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) – Σέλτικ (Σκωτία)
19:00: Τάμπερε (Φινλανδία) – Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
20:00: ΜΠΑΤΕ Μπόριζοφ (Λευκορωσία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
21:00: Σαράγεβο (Βοσνία) – Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)
21:00: Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – Αντερλεχτ (Βέλγιο)
21:15: Ζυρίχη (Ελβετία) – Μπε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου