ΤΟΠΙΚΑ

Βλέπουν εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου

βλέπουν-εκλογές-στις-16-σεπτεμβρίου-851206

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 16 Σεπτεμβρίου έκανε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος.
Ο κ. Ρέππας μίλησε για «κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης, με ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», προσθέτοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες.
«Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό ο ελληνικός λαός από μια κακή κυβέρνηση» τόνισε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ακρόαση του Γ. Ζορμπά από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, ο Δημήτρης Ρέππας επέκρινε την κυβέρνηση για νόθευση της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών και παρεμπόδιση των διαδικασιών της Βουλής που οδηγούν στη διαφάνεια.
Ο Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που επισπεύδεται η προσφυγή στις κάλπες μπορεί να είναι η αποφυγή μιας τέτοιας συνεδρίασης.
Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης του πορίσματος Ζορμπά. «Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να γνωρίζει το περιεχόμενο αυτής της έρευνας, που αφορά μια μόνο πτυχή, ενός μόνο ομολόγου, προκειμένου να σταθμίσει, μεταξύ άλλων, την ψήφο του και με αυτόν τον παράγοντα στις εκλογές.»
Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι αυτές έχουν «μηδενικό αντίκρισμα αλήθειας», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δε θέλει να έλθουν στη Βουλή και να ψηφιστούν κάποια νομοσχέδια που περιλαμβάνουν και μέτρα παροχών
Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υποκλέψει και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού και ζητεί και πάλι λευκή επιταγή: «Αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός, σοφότερος, δε θα της την προσφέρει» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου