ΤΟΠΙΚΑ

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στο Βόλο

ληστεία-σε-κατάστημα-ψιλικών-στο-βόλο-851206

Θρασύτατη ληστεία με την απειλή ψεύτικου πιστολιού σχεδίασαν και εκτέλεσαν δύο νεαροί προχθές το απόγευμα σε κατάστημα ειδών περιπτέρου στην αρχή της οδού Παγασών, ενώ τα εμπορεύματα που απέσπασαν πρόλαβαν να τα διαθέσουν σε κλεπταποδόχους. Ολοι τους συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και ήδη οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας, η οποία αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, τους παρέπεμψε να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή.
Η ληστεία σημειώθηκε στις 7 προχθές το απόγευμα. Ενας 25χρονος άεργος από το Βόλο, μαζί με έναν 18χρονο επίσης κάτοικο Βόλου, άεργο, μετέβησαν σε κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας 26χρονου. Αρχικά ζήτησαν να αγοράσουν εφημερίδες και τσιγάρα από τη 19χρονη υπάλληλο. Στη συνέχεια όμως, ο 25χρονος βγάζοντας πίσω από τη ζώνη του ένα αεροβόλο πιστόλι ακινητοποίησε την υπάλληλο και μαζί με το συνεργό του αφήρεσαν 450 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητών τηλεφώνων αξίας 2000 ευρώ. Στη συνέχεια επέβησαν στο αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από το κατάστημα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Βόλου, αστυνομικοί της οποίας βρέθηκαν αμέσως στον τόπο της ληστείας. Από τις περιγραφές που έδωσε η υπάλληλος, όσο και μάρτυρες που είδαν τους δύο δράστες να φεύγουν με το αυτοκίνητο, έφτασαν στα ίχνη του ενός εκ των δύο δραστών. Από και ύστερα οι αστυνομικοί ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης. Όπως αποκάλυψαν οι δύο δράστες της ληστείας, μέρος των καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητών τηλεφώνων το διέθεσαν έναντι 100 ευρώ σε δύο αδέλφια 35 και 34 ετών που διατηρούν περίπτερο στη Ν. Ιωνία. Τα δύο αδέλφια έκρυψαν τις κάρτες σε χρηματοκιβώτιο, όμως όταν αντελήφθησαν ότι η αστυνομία έχει ενημερωθεί για τη ληστεία και αναζητεί τους δράστες, έσπευσαν να τις δώσουν σε ένα 33χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος δέχθηκε να τις κρύψει για να μην βρεθούν στα χέρια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 33χρονος έκρυψε τις κάρτες κάτω από τη σέλα του δικύκλου του.
Τελικά συνελήφθησαν και τα πέντε άτομα, ενώ κατασχέθηκαν το πιστόλι απομίμηση αληθινού, όπως και ο περισσότερος αριθμός καρτών, που αποδόθηκαν στον 26χρονο παθόντα.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της Εισαγγελέα Υπηρεσίας, η οποία για τους δράστες της ληστείας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για τον 25χρονο, ενώ για τους υπόλοιπους αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Και οι πέντε θα απολογηθούν για τις πράξεις τους αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στον Ανακριτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου