ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες οι παραβάσεις στα ταξί

δεκάδες-οι-παραβάσεις-στα-ταξί-851206

Κακή συμπεριφορά οδηγών, υπερβολικό κόμιστρο, παράνομες κούρσες, ανακρίβεια στη λειτουργία ταξίμετρου είναι μερικές από τις παραβάσεις, με τις οποίες ασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2007 το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκδίκασης Υποθέσεων Αυτοκινήτων ΕΔΧ της Διεύθυνσης Μεταφορών της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Συνολικά, στις δύο συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου εξετάστηκαν 53 περιπτώσεις παράνομης λειτουργίας και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.887,14 ευρώ.
Οκτώ από τις υποθέσεις παραπέμφθηκαν και θα εξεταστούν από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΕΔΧ.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντινομάρχης Ν. Ντίτορας κληθείς να ενημερώσει για καταγγελίες, οι οποίες έφτασαν στα αρμόδια όργανα και εξετάστηκαν, με αφορμή το «εμπόλεμο» κλίμα που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ ιδιοκτητών ταξί.
Για το 2007, η πρώτη συνεδρίαση του Α’ Πειθαρχικού Συμβουλίου ΕΔΧ πραγματοποιήθηκε στις 24/1/2007 και εκδικάστηκαν 28 υποθέσεις. Οι ποινές που επιβλήθηκαν ανέρχονται συνολικά στις 7.541,71 ευρώ και από αυτές έχουν πληρωθεί τα 1.324,93 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των προστίμων φαίνεται από τα αποδεικτικά πληρωμής που προσκόμισαν στην υπηρεσία οι παραβάτες, ωστόσο, η Διεύθυνση Μεταφορών δε γνωρίζει ακριβώς το ποσό των προστίμων που έχει ήδη καταβληθεί και εκείνο που δεν πληρώθηκε, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Η δεύτερη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 22/3/2007 και σε αυτή εξετάστηκαν άλλες 25 υποθέσεις. Με απόφαση του Συμβουλίου επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές, ύψους 355,43 ευρώ.
Από τις υποθέσεις οκτώ παραπέμφθηκαν και εκδικάστηκαν στο Β’ Πειθαρχικό Συμβούλιο ΕΔΧ, το οποίο συγκλήθηκε στις 4/72007.
Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για την εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν σε αυτοκίνητα ΕΔΧ, αποτελείται από τον διευθυντή Μεταφορών, εκπρόσωπο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί και των εργαζομένων στα ταξί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου