Επίσπευση της διαχειριστικής μελέτης για την υλοτόμηση του δάσους Κερασιάς

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-06, 20:38:52
Επίσπευση της διαχειριστικής μελέτης  για την υλοτόμηση του δάσους Κερασιάς

Τη σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για την υλοτόμηση του δάσους Κερασιάς ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Κερασιάς προκειμένου να μη μείνουν χωρίς εργασία τα 20 μέλη του δασικού συνεταιρισμού.

Το Τοπικό Συμβούλιο με το Δασικό Συνεταιρισμό Κερασιάς σε συμβούλιο του Μαΐου πρότειναν προς το Δημοτικό Συμβούλιο την επίσπευση των εργασιών για την νέα διαχειριστική μελέτη υλοτόμησης δάσους Κερασιάς, καθώς η προηγούμενη διαχειριστική έχει τελειώσει και 20 μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού θα μείνουν χωρίς εργασία.

Επίσης ζητούν να βγει τμήμα για οικιακές ανάγκες για να δοθούν ξύλα σε όλες τις οικογένειες του χωριού με χαμηλό μίσθωμα, ενισχύοντας έτσι τις οικογένειες που μένουν στο χωριό καθώς το βιοτικό επίπεδο όλων είναι χαμηλό και αυτούς τους καιρούς της οικονομικής κρίσης θα είναι ένα σημαντικό βοήθημα.

Το Δασαρχείο σύμφωνα με το Τοπικό Συμβούλιο Κερασιάς είναι θετικό προς τις προτάσεις αυτές, ενώ το Τοπικό Συμβούλιο αυτό που σημειώνει κατά κόρον είναι ότι η Δημοτική Ενότητα Κερασιάς δεν έχει άλλους πόρους, γι’ αυτό και πρέπει «να διασφαλίσουμε την περιουσία μας και να παρέχουμε στους κατοίκους ότι μπορούμε για την καλύτερη ποιότητα ζωής, αφού επέλεξαν να μείνουν μόνιμα σε ένα ορεινό χωριό με πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους».

Για την άναρχη υλοτόμηση

Στο μεταξύ διαρκές είναι το SOS που εκπέμπει το Τοπικό Συμβούλιο Κερασιάς για το δάσος στην Άνω Κερασιά που κινδυνεύει με αφανισμό εξαιτίας της παράνομης υλοτόμησης. Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αντωνία Χασιώτη έχει ζητήσει αλλεπάλληλες φορές από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου προκειμένου να ληφθούν μέτρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να βλέπουμε καθημερινά τα δάση μας να λεηλατούνται. Η κρίση ανάγκασε πολλούς να κόβουν ξύλα για οικιακές ανάγκες, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί . Οι έμποροι ανεβοκατεβαίνουν στα βουνά μας χωρίς κανένα έλεγχο. Υλοτομούν χωρίς έλεος τα δάση και όχι μόνο. Κόβουν δέντρα όπως αμυγδαλιές μέσα από χωράφια ακαλλιέργητα. Φοβάμαι για τις συνέπειες. Ζητώ από όλους σας τη βοήθεια για τη προφύλαξη των δασών μας, των περιουσιών μας. Είναι γνωστό σε όλους, δεν πάει όμως άλλο να αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεργαστούν μεταξύ τους, διότι εκτός όλων των άλλων το χωριό μας κινδυνεύει από τους χειμάρρους και αν συνεχιστεί η λαθραία άναρχη ξύλευση γρήγορα θα κλαίμε για τα σπίτια μας, τα κτήματα και τις περιουσίες μας που πνίγονται από τα ποτάμια».

Σημειώνεται ότι οι ομάδες των λαθροϋλοτόμων που αποψιλώνουν τα δάση αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την χλωρίδα της περιοχής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=