ΤΟΠΙΚΑ

Κάλπες με τη λήξη των διακοπών

κάλπες-με-τη-λήξη-των-διακοπών-851206

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο, προβλέπει σε συνέντευξη του στο «Έθνος» ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης, «έχει δημιουργηθεί μία δυναμική που καθιστά εξαιρετικά πιθανή την προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο και πιθανόν τον Σεπτέμβριο».
«Αυτό νομίζω ότι είναι η ουσία. Όλα τα άλλα εκτιμώ ότι θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα».
Ο υπουργός Πολιτισμού υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και για το λόγο αυτό θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής.
Εφόσον η ΝΔ νικήσει στις εκλογές, ο κ. Βουλγαράκης τάσσεται υπέρ της συγχώνευσης υπουργείων και της κατάργησης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στο ίδιο υπουργείο.

Μ.Λιάπης: «Τα μπάνια τελειώνουν»
Στο θέμα των εκλογών αναφέρθηκε και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης κατά την επίσκεψή του στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ και της ΤΡΑΜ ΑΕ.
«Όταν με είχατε ρωτήσει αρχές του καλοκαιριού, εάν θα γίνονταν τότε εκλογές, σας είχα πει ότι δε θα χαλάσουμε τα μπάνια του λαού. Τώρα όμως, αυτά τα μπάνια τελειώνουν» τόνισε.

Πρ.Παυλόπουλος: «Στην ώρα τους»
Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους επανέλαβε από τα Ανώγεια Ρεθύμνου ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση -και το τονίζω, δεν υπονοώ τίποτα, δεν εξαγγέλλω τίποτα, δεν μιλώ για εκλογές- αυτό που μετράει είναι η πρόταση την οποία κάνεις, η προσφορά σου, το να είσαι συνεπής με αυτά τα οποία έχεις εξαγγείλει.
» Και, κυρίως, να γνωρίζεις ότι στα μεγάλα και στα σημαντικά πρέπει να ξέρεις να λες και ένα ναι, γιατί το στείρο όχι, η αποχή, ο αναχωρητισμός από την πολιτική δεν οδηγούν πουθενά. Και δεν επιβραβεύονται από τον ελληνικό λαό.»

Σχόλιο Αλ.Αλαβάνου
Στο θέμα των εκλογών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. «Για εμάς, καλύτερες εκλογές δεν είναι αυτές που θα γίνουν το Σεπτέμβρη ή αυτές που θα γίνουν το Μάρτη.
«Καλύτερες εκλογές είναι εκείνες όπου θα ηττηθεί η ΝΔ, θα απελευθερωθούμε από το δικομματισμό, ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα, θα εισβάλει ορμητικά η νέα γενιά στην πολιτική ζωή της χώρας και θα πάρει η Ελλάδα το δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης» δήλωσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου