ΤΟΠΙΚΑ

Διαλλακτικός ο ΟΣΕ …

διαλλακτικός-ο-οσε-851206

Τη δέσμευση ότι από τον επόμενο μήνα όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ από Βόλο προς Λάρισα και αντίστροφα, που είχαν περικοπεί με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού, θα αρχίσουν να εκτελούνται κανονικά, ανέλαβε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κ. Φανή Κουτρουμπά, έναντι του Δημάρχου Βόλου κ. Αλέκου Βούλγαρη.
Η κ. Κουτρουμπά επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Βόλου και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ήδη προετοιμάζεται ολοκληρωμένη απάντηση για τον προγραμματισμό του ΟΣΕ στους τομείς των έργων υποδομής και των σιδηροδρομικών μεταφορών από και προς το Βόλο. Ανακοίνωσε ακόμη την πρόθεσή της να μεταβεί στο Βόλο το προσεχές διάστημα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο και να συζητήσουν αναλυτικά τους σχεδιασμούς του ΟΣΕ για την περιοχή.
Η επικοινωνία της κ. Κουτρουμπά με τον κ. Βούλγαρη έγινε με αφορμή την επιστολή που της απηύθυνε ο Δήμαρχος την προηγούμενη Παρασκευή, με την οποία εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκειά του για την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για τον προγραμματισμό έργων της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» στο Βόλο, μέσω δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου, αντί της απευθείας επικοινωνίας, όπως θα ήταν το αναμενόμενο.
«Η απόφαση του ΟΣΕ για επανέναρξη από τον Σεπτέμβριο όλων των δρομολογίων στη γραμμή Βόλου – Λάρισας μας ικανοποιεί κατ’ αρχήν και δικαιώνει τις προσπάθειές μας για άρση της σιδηροδρομικής απομόνωσης της πόλης, που επέβαλε η προηγούμενη απόφαση του Οργανισμού», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως «στη συνάντηση που θα γίνει στο Βόλο με την κ. Κουτρουμπά και στελέχη της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» θα έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε αναλυτικά για τους σχεδιασμούς του ΟΣΕ και να εκφράσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας, καθώς το θέμα των σιδηροδρομικών μεταφορών και της σιδηροδρομικής υποδομής του Βόλου μας ενδιαφέρει έντονα, διότι σχετίζεται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας».
Υπενθυμίζεται πως, ο Δήμαρχος Βόλου με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση αναστολής σιδηροδρομικών δρομολογίων στη γραμμή Βόλου – Λάρισας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση του ΟΣΕ δυναμιτίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη». Επίσης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΣΕ Βόλου και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, είχαν αναζητηθεί τρόποι για την από κοινού διεκδίκηση της άρσης της απόφασης του ΟΣΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου