ΤΟΠΙΚΑ

Θέλει τρόπο … κι όχι φόβο! το σύνθημα της ΑΕΚ στη Σεβίλλη

θέλει-τρόπο-κι-όχι-φόβο-το-σύνθημα-τη-851206

Η ΑΕΚ «πέταξε» χθες για την Ανδαλουσία και μαζί με τις αποσκευές της πήρε και τα όνειρα για ένα…βολικό αποτέλεσμα κόντρα στην κάτοχο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, Σεβίλλη.
Παιχνίδια-τελικούς χαρακτήρισε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ τις δύο αναμετρήσεις με τη Σεβίλλη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, μιλώντας μετά το πέρας της προπόνησης της ΑΕΚ το πρωί της Δευτέρας. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως η περσινή εμπειρία ίσως αποδειχθεί χρήσιμη με την ομάδα του και πρόσθεσε πως αντιμετωπίζει με θετική σκέψη την αναμέτρηση.
«Είναι δύο παιχνίδια-τελικοί για μας. Θα μας βοηθήσει η εμπειρία μας από πέρυσι, αλλά αυτά τα παιχνίδια έχουν εντελώς διαφορετική λογική. Στα προκριματικά ακόμα και το παραμικρό λάθος πληρώνεται. Αλλά έχουμε αρκετή εμπειρία στο έμψυχο δυναμικό μας και εύχομαι να την εκμεταλλευθούμε», δήλωσε ο 54χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε τη Σεβίλλη. Όσο κι αν μελετάς έναν αντίπαλο και όσο και αν τον γνωρίζεις, πάντα υπάρχει ένα κομμάτι απρόβλεπτο που πηγάζει από τον ποδοσφαιριστή. Εκτός από αυτό, εμείς δεν πρέπει να επικεντρώνουμε το παιχνίδι 100% στον αντίπαλο, θα πρέπει να σκεφτούμε εμάς. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε στο μέγιστο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, της τακτικής, στο ψυχολογικό κομμάτι, σε οποιοδήποτε κομμάτι θα μας βοηθήσει να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες μας. Ύστερα θα δούμε αν αυτό είναι αρκετό ή όχι. Θα είναι καθοριστικός παράγοντας η ψυχολογία, αλλά όχι ο πιο σημαντικός. Περισσότερη σημασία θα παίξει η ποιότητα της ομάδας και η διάθεση της. Πάντα πρέπει να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια με θετικό τρόπο. Σκεπτόμαστε πάντως θετικά και γι’ αυτά τα παιχνίδια».
Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως ενδεχόμενος αποκλεισμός θα συνιστά αποτυχία, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή το σωστό είναι να σκεφτόμαστε θετικά, μας κοστίζει το ίδιο να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να χάσουμε ή μπορεί να κερδίσουμε. Αλλά θα πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές, ότι δηλαδή σε ένα παιχνίδι μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να φέρεις ισοπαλία ή μπορεί να χάσεις. Εμείς θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε μια ομάδα μέσα σε αυτόν τον προκριματικό γύρο που θέλουμε να περάσουμε, αλλά όλοι θέλουν να περάσουν και ό,τι και αν συμβεί εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε το δρόμο που έχουμε αυτή την αγωνιστική περίοδο 2007-2008. Δεν τελειώνουν όλα σε αυτό τον προκριματικό γύρο. Τώρα ξεκινάμε. Και σε καλό και σε κακό. Υπάρχουν απογοητεύσεις, το να μην μπορείς δηλαδή να φτάσεις σε έναν στόχο για τον οποίο προετοιμάζεσαι. Από εκεί και πέρα ξέρω ότι οι διαφορές, η γραμμή που χωρίζει την μια ομάδα από την άλλη, είναι ευαίσθητες ισορροπίες και αυτό από εμάς δεν πρέπει να βγάλει ούτε την ευθύνη, ούτε την ένταση στη δουλειά. Είπα ήδη ότι είναι ένας προκριματικός που δεν είναι ισοδύναμος, μιλάμε δηλαδή για το ρόστερ και για τον προϋπολογισμό που χειρίζονται οι δύο ομάδες. Σίγουρα ο προϋπολογισμός των αντιπάλων είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας».
Τέλος αναφερόμενος στο γεγονός πως ο ίδιος επιστρέφει στην πόλη όπου εργάστηκε προ διετίας με την Μπέτις, τόνισε: «Πάντα πρέπει να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια με θετικό τρόπο. Είτε με το θετικό τρόπο είτε με τον αρνητικό πληρώνεις το ίδιο. Σκεπτόμαστε πάντως θετικά και γι’ αυτά τα παιχνίδια. Πρώτα θα παίξουμε για τους φιλάθλους της ομάδας μας και μετά γι` αυτούς της Μπέτις. Ξέρουμε ότι θα έχουμε την υποστήριξή τους, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι για το παιχνίδι».

Τα πλάνα του Φερέρ
Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας της ΑΕΚ έχει δείξει πως καταλήγει σε ένα σχήμα 4-4-2 (ή 4-4-1-1) με τους Μορέτο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλα, Ζεράλντο, Ζήκο, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Σέζαρ, Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός έχει συνηθίσει όλους σε εκπλήξεις και δεν αποκλείεται αρκετές να δούμε στον αγωνιστικό χώρο του «Σάντσεθ Πιθχουάν» απέναντι στη Σεβίλλη την Τετάρτη. Πρώτο εναλλακτικό πλάνο δράσης είναι το 4-3-2-1 με την είσοδο ενός εκ των Τόζερ ή Καφέ στην ενδεκάδα αντί ενός εκ των Σέζαρ ή Μαντούκα. Δεύτερο εναλλακτικό πλάνο δράσης είναι το σύστημα 5-3-2, δηλαδή σχήμα με τρεις κε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου