ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: Υπογράφηκε η εργολαβία-σκούπα

περιφερειακοσ-υπογράφηκε-η-εργολαβί-851206

Το «πράσινο φως», ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες στο έργο του περιφερειακού, από Λαρίσης έως Γορίτσα, ανάβει η υπογραφή της σύμβασης για την εργολαβία-σκούπα, ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανάδοχος εταιρεία εγκαταστάθηκε και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει τις εργασίες, με προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το τέλος του 2008.
Η σύμβαση από την ΕΥΔΕ ΠΑΘΕ, επιβλέπουσα αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς.
Προτεραιότητα πρόκειται να δοθεί στον βόρειο κλάδο, ώστε άμεσα ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού να παραχωρηθεί σε κυκλοφορία.
Ο εργολάβος βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ώστε σύμφωνα με τις υποδείξεις της να γίνουν οι εργασίες κοντά στο θολωτό τάφο για την προστασία του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου.
Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας έχει ζητήσει από την εργολήπτρια εταιρεία να καταθέσει εντός μίας εβδομάδας ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών, που θα εκτελέσει στο πλαίσιο της εργολαβίας. Ο ανάδοχος δεσμεύτηκε ότι θα το καταθέσει έως τις 23 Αυγούστου.
Το έργο του περιφερειακού και συγκεκριμένα η κατασκευή του βόρειου κλάδου, που έως το καλοκαίρι θα έδινε σε κυκλοφορία το σύνολο της παράκαμψης του πολεοδομικού συγκροτήματος, από Λαρίσης μέχρι Ν. Δημητριάδα, έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά.
Πλέον, για την ανάδοχο εταιρεία «DS Α.Ε.» οι εργασίες γύρω από τον μυκηναϊκό τάφο, οι οποίες είχαν σταματήσει μετά το απαγορευτικό της Κεντρικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα ανοίξει το τμήμα της παράκαμψης του Βόλου, από τον ισόπεδο κόμβο Αγίας Βαρβάρας μέχρι τον Κραυσίδωνα.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας-σκούπα, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν συνολικά θα αντιμετωπίσουν το σύνολο των εκκρεμοτήτων στον περιφερειακό, από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, όπως έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο μελέτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου