ΤΟΠΙΚΑ

Ανώνυμη καταγγελία στα χέρια του πρωθυπουργού

ανώνυμη-καταγγελία-στα-χέρια-του-πρωθ-851206

Μια καταγγελία – βόμβα σε βάρος του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού που έφτασε στα χέρια του με τη μορφή ανυπόγραφης επιστολής παρέδωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης στον πρόεδρο της Αρχής για το μαύρο χρήμα Γιώργο Ζορμπά.
Όπως γράφει χθες η “Ημερησία”, η επιστολή που δημοσιοποιήθηκε χθες, εμφανίζεται να έχει αποσταλεί από την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα της Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό και περιέχει πλήθος καταγγελιών σε βάρος του στενού συνεργάτη του, Γιάννη Αγγέλου συγγενικών και μη προσώπων του.
Η βασική κατηγορία όπως διατυπώνεται στην επιστολή είναι ότι με τις εντολές του διευθυντή του πρωθυπουργού και την εμπλοκή συγγενικού του προσώπου ένα ποσοστό 10% των κερδών των φαρμακοβιομηχανιών κατατίθεται για τις ανάγκες του κόμματος.
Ερώτηση
Συγκεκριμένα οι συντάκτες της επιστολής ρωτούν τον πρωθυπουργό εάν γνωρίζει «ότι ο διευθυντής του γραφείου σας κ. Γιάννης Αγγέλου έχει διορίσει τη σύζυγό του αδελφού του (Παταργιά – Αγγέλου) υπεύθυνη για την έγκριση των φαρμάκων των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών; Οι φαρμακοβιομήχανοι καταθέτουν το 10% των κερδών τους για τις ανάγκες του κόμματος με τις εντολές του κ. Αγγέλου στην κ. Παταργιά – Αγγέλου».
Η ίδια καταγγελία επαναλαμβάνεται στη συνέχεια ελαφρώς διαφοροποιημένη και με τελικό συμπέρασμα ότι τεράστιες μίζες από τα φάρμακα «καταλήγουν στο διευθυντή σας με πρόσχημα την ενίσχυση του εκλογικού σας αγώνα» (δηλαδή, του πρωθυπουργού). Επιπλέον αναφέρεται ότι ο κ. Αγγέλου διόρισε τον αδελφό της νύφης του Διευθύνοντα Σύμβουλο στον ΟΣΚ «για να μοιράζουν τεράστια ποσά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς» και αυτός με τη σειρά του προσέλαβε με υψηλότατη αμοιβή ως τεχνικό σύμβουλο του ΟΣΚ, τον αδελφό της συζύγου του Αλεξάνδρας, Νίκο Μουρτζά.
Οι καταγγελίες όμως σε βάρος του διευθυντή του πρωθυπουργού παίρνουν και «τοπικό χρώμα» αφού οι συντάκτες της επιστολής τον επικρίνουν γιατί «σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Βάκη Φραντζή και τον πρόεδρο της Helexpo (και κουμπάρο του πρωθυπουργού) Τέλη Θωμόπουλο «εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους προωθούν σκορπώντας κρατικά λεφτά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη».
Αναφέρουν δε συγκεκριμένα περιστατικά στήριξης του Απ. Τζιτζικώστα δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι «ο πατέρας τέως υπουργός έχει καταπατήσει δασική έκταση και έχει κτίσει τεράστιες εκτάσεις με ειδική τροπολογία το 90» και διερωτώνται πώς θα συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός στα ψηφοδέλτια της ΝΔ « το γιο ενός καταπατητή γης».
Ο χορός των καταγγελιών επεκτείνεται και στον πρόεδρο της Διοικούσας της ΝΔ Βάκη Φραντζή για τον οποίο αναφέρεται ότι με τις πλάτες του Γ. Αγγέλου «απαίτησε και πήρε προκλητική αύξηση του μισθού του» ως αντιπρόεδρος του ΟΛΘ ενώ και ως μέλος θυγατρικής του ΕΟΦ εμπλέκεται και στο θέμα των μιζών στα φάρμακα. Οι καταγγελίες ολοκληρώνονται με τον πρόεδρο της Helexpo Τέλη Θωμόπουλο για τον οποίο αναφέρεται ότι με την «αμέριστη συμβολή» του κ. Αγγέλου κατάφερε εκβιάζοντας τους κρατικούς φορείς «οι πάντες οδηγούνται στο ξενοδοχείο του Holiday Ιnn» με συνέπεια να τετραπλασιάσει τους τζίρους του.
Οφέλη
«Δεν ανεχόμαστε οι τίμιοι και δίκαιοι αγώνες σας να ξεπουλιούνται από τους συνεργάτες σας για ιδία οφέλη. Εχετε όλα τα στοιχεία, πάρτε γενναίες αποφάσεις και κάντε όπως πάντα το σωστό και το δίκαιο. Η ΝΔ δεν είναι κόμμα λαμογιών και τυχοδιωκτών» καταλήγουν οι απευθυνόμενοι προς τον πρωθυπουργό φερόμενοι ως συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης.
Η βασική κατηγορία, όπως διατυπώνεται στην επιστολή είναι ότι με τις εντολές του διευθυντή του πρωθυπουργού και την εμπλοκή συγγενικού του προσώπου ένα ποσοστό 10% των κερδών των φαρμακοβιομηχανιών κατατίθεται για τις ανάγκες του κόμματος.
Επιπλέον αναφέρεται ότι ο κ. Αγγέλου διόρισε τον αδελφό της νύφης του Διευθύνοντα Σύμβουλο στον ΟΣΚ «για να μοιράζουν τεράστια ποσά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς».
Οι καταγγελίες όμως παίρνουν και «τοπικό χρώμα», αφού οι συντάκτες της επιστολής τον επικρίνουν γιατί «σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου