ΤΟΠΙΚΑ

Απαιτούνται σοβαρές προϋποθέσεις για …αστεία

απαιτούνται-σοβαρές-προϋποθέσεις-γι-851206

Τον καιρό της ανέμελης εργένικης ζωής, τότε που δεν είχατε άλλες ευθύνες πέρα από εκείνες του απλού βουλευτή, ένα από τα πράγματα που θυμάμαι ότι σας χαρακτήριζαν κ. Πρόεδρε ήταν η αίσθηση του χιούμορ. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν έχετε χάσει πια τελείως εκείνο το γνώρισμα σας, που ήταν στοιχείο του χαρακτήρα σας, ή το διατηρείτε τόσο καλά φυλαγμένο ώστε να επιφυλάσσετε εκπλήξεις ακόμη και στους στενότερους συνεργάτες σας. Αυτούς που ήδη προσδιορίζουν ακριβείς ημερομηνίες στις συνομιλίες τους με δημοσιογράφους. Πάντα με …απόλυτη εμπιστευτικότητα. Αφού ως γνωστόν δεν υπάρχει πιο …τάφος για να εμπιστευθείς ένα μυστικό, από όσο ένας δημοσιογράφος.
Η αλήθεια ειναι ότι η κατάσταση δεν σηκώνει αστεία. Δεν επιτρέπει να ανθίσει το χιούμορ.
Δεν το επιτρέπει το άγχος της Μαριέτας για το τι πρόκειται να γίνει στο χώρο της εκπαίδευσης, όταν φοιτητές και εκπαιδευτικοί επιστρέψουν από τις διακοπές τους.
Δεν το επιτρέπει ο φόβος του Σουφλιά και του Μπασιάκου για το τι ειναι πιθανό να ζήσουμε όταν έρθουν οι βρόχες.
Δεν το επιτρέπει η αγωνία του Πολύδωρα για την αποτελεσματικότητα, σε συνθήκες κρίσεως, μιας αστυνομίας που τείνει να γίνει όλο και περισσότερο ένα σώμα διαδηλωτών, παρά ένας μηχανισμός αποτελεσματικής προστασίας από την ανεξέλεγκτη δράση κουκουλοφόρων.
Δεν το επιτρέπουν οι προβλέψεις του Αλογοσκούφη για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ελληνική οικονομία οι αναταράξεις που εκδηλώνονται στις διεθνείς χρηματαγορές και ήδη οδήγησαν την Σοφοκλέους «στο κόκκινο».
Ασφαλώς και δεν επιλέξατε την Τήνο ως τόπο ολιγοήμερων διακοπών περιμένοντας να σας φωτίσει η Μεγαλόχαρη για το πότε ειναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσετε τις προθέσεις σας ως προς τι εκλογές. Η ευθύνη ειναι αποκλειστικά δική σας και δεν μετατίθεται ούτε στά Θεία.
Άρα και να έχουν μείνει αποθέματα χιουμοριστικής διάθεσης, δεν υπάρχουν περιθώρια να αιφνιδιάσετε τους πάντες ανακοινώνοντας αντί εκλογών «ανασχηματισμό και δουλειά ως τον Μάρτιο». Απαιτείται όχι μόνο χιούμορ και ισχυρή πολιτική βούληση, αλλα και ένα επιτελείο που δεν σέρνεται αλλα «πετάει» για τέτοια …αστεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου