ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό η συνοικία Γαλανού στα Κάτω Λεχώνια

χωρίς-νερό-η-συνοικία-γαλανού-στα-κάτω-250296

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αδιαφορία των αρμοδίων

Μεγάλο είναι το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην συνοικία Γαλανού των Κάτω Λεχωνίων. Όπως καταγγέλλουν, κατά τους θερινούς μήνες το νερό δεν επαρκεί για την περιοχή τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό στις βρύσες τους ούτε για τις βασικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα παρουσιάζεται στην πίεση του νερού, αφού το σύστημα ύδρευσης είχε κατασκευαστεί πολύ παλιά και σήμερα δεν καλύπτει τις τωρινές -αυξημένες λόγω οικιστικής ανάπτυξης- ανάγκες της περιοχής.

Επίσης όπως αναφέρουν οι κάτοικοι το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στον Δήμο, χωρίς όμως να διαφαίνεται πρόθεση για την επίλυσή του. Σύμφωνα με τους ίδιους πριν δύο χρόνια είχε επισκεφθεί το υδραγωγείο κλιμάκιο από τον Δήμο Αρτέμιδος και είχε εκτιμήσει ότι πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των σωλήνων με καινούργια έργα.

Ωστόσο από τότε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του δικτύου με συνέπεια να… κορακιάζουν καλοκαιριάτικα. Χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνιζε: «Επιστρέφουμε από τη θάλασσα και είμαστε υποχρεωμένοι να μένουμε ώρες με το αλάτι, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε για ένα ντους!».

Αθηνά Τσιργή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου