ΤΟΠΙΚΑ

Χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στις νεάνιδες η Βολιώτισσα Τ. Καλαμποκά

χάλκινη-παγκόσμια-πρωταθλήτρια-στις-851206

Το Παγκόσμια πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων – νεανίδων, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Πεκίνου, έκρυβε δυνατές συγκινήσεις και μεγάλες διακρίσεις για τους Βολιώτες κωπηλάτες, που είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε τρεις τελικούς. Στη διοργάνωση, που αποτέλεσε παράλληλα τεστ event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, τρία παιδιά του ΟΕΑ/ΝΑΒ κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν, με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά μάλιστα να ανεβαίνει στο βάθρο και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ νεανίδων.
Η κούρσα ήταν πολύ δύσκολη κι αν οι Γερμανίδες έδειξαν να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος για τις υπόλοιπες θέσεις. Τελικά τρίτες ήρθαν οι Ελληνίδες με την Βολιώτισσα Τριανταφυλλιά Καλαμποκά στο πλήρωμα, το οποίο αποτελούνταν επίσης από τις Ευρώπη Κωνσταντινίδου, Πασχαλίνα Καραμυτιλιού και Χριστίνα Γιαζιτζίδου.
Οι Ελληνίδες, που είχαν δείξει από την πρώτη μέρα των αγώνων ότι αποτελούσαν φαβορί για μετάλλιο, παίρνοντας απευθείας πρόκριση για τον τελικό, αν και δεν ξεκίνησαν καλά, στα 1500 μέτρα πέρασαν τρίτες και διατηρήθηκαν ως το τέλος, κερδίζοντας το μοναδικό μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση με χρόνο 6.42.38. Δεύτερη τερμάτισε η ομάδα της Λευκορωσίας με 6.38.08 και πρώτο το πλήρωμα της Γερμανίας με 6.34.00.
Το μετάλλιο αυτό αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για τη Βολιώτικη κωπηλασία, που έχει να καμαρώνει και για τις δυο έκτες θέσεις που πήραν ο Στέργιος Παπαχρήστου και η Κωνσταντίνα Κουρκούμπα, που παρά την πολύ καλή εμφάνιση δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο. Συγκεκριμένα η Ευθυμία Χατζηιγνατιάδου και η Βολιώτισσα Κωνσταντίνα Κουρκούμπα, που είχαν τερματίσει στην 3η θέση του ημιτελικού, τερμάτισαν έκτες στο διπλό σκιφ νεανίδων, κοντράροντας στα ίσα πληρώματα από χώρες με μεγάλη παράδοση στην κωπηλασία. Επιπλέον ο Στέργιος Παπαχρήστου στο σκιφ των εφήβων κατέκτησε την έκτη θέση στον χθεσινό τελικό, αφού αν και ξεκίνησε δυνατά και ήταν τέταρτος στα πρώτα 500 μέτρα, δεν άντεξε μέχρι το τέλος.
Αναμφίβολα οι μεγάλες αυτές επιτυχίες έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες διακρίσεις της Βολιώτικης κωπηλασίας και να αποδείξουν οτι μετά τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές Βασίλη Πολύμερο και Νίκο Σκιαθίτη υπάρχει και ανάλογη συνέχεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου