ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ιδιωτική κλινική στο Βόλο

νέα-ιδιωτική-κλινική-στο-βόλο-851206

Σημαντική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, αναμένεται να προσφέρει στους κατοίκους της Μαγνησίας , η φιλόδοξη επιχειρηματική πρωτοβουλία που είναι στα «σκαριά» και η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Στο μετοχικό σχήμα που αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, συμμετέχουν οι εταίροι-μέτοχοι της εταιρίας ΑΚΕΣΩ Α.Ε. οι οποίοι έχουν την εκμετάλλευση των ιδιωτικών κλινικών του Βόλου «Ιωάννου» και «Κωνσταντινόπουλου» και τεχνική –κατασκευαστική εταιρία του Βόλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΚΕΣΩ Α.Ε. κ. Γιώργο Αϋφαντή το νέο φιλόδοξο εγχείρημα αφορά την κατασκευή και λειτουργία μίας νέας υπερσύγχρονης Γενικής Κλινικής, δυναμικότητας 135 κλινών και συνολικού κόστους 6.000.000 ευρώ .
Για την κατασκευή της κλινικής έχουν επιλεγεί δύο πιθανοί χώροι. Ο ένας είναι σε εκτάσεις που βρίσκονται στις παρυφές των σημερινών διοικητικών ορίων της Νέας Ιωνίας, προς την περιοχή του Φυτόκου και προς την περιοχή του Νέου Δέλτα. Ανασταλτικό παράγοντα για την περιοχή της Νέας Ιωνίας αποτελεί η καθυστέρηση που παρατηρείται για την Αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης του Π.Σ. Βόλου και ο χαρακτηρισμός των χρήσεων γης, σε περιοχές που εκτείνονται, κάτω και πάνω από τον Περιφερειακό και οι οποίες σήμερα είναι μόνο για αγροτική χρήση. Σε περίπτωση που για τους παραπάνω λόγους δεν επιλεγεί η Νέα Ιωνία , τότε οι επενδυτές θα στραφούν σε έκταση που υπάρχει στην περιοχή του Μάραθου.
Σημειώνεται πως στο μετοχικό σχήμα της ΑΚΕΣΩ Α.Ε συμμετέχουν οι γιατροί Γιώργος Ιωάννου και Αναστάσιος Κωνσταντινόπουλος καθώς και οι κ.κ Γιώργος Αϋφαντής και Δημήτρης Καραστάθης.

Η νέα κλινική Ιωάννου
Σαράντα χρόνια παρουσίας μετρά η γενική-παθολογική κλινική Ιωάννου στην πόλη του Βόλου, προσφέροντας αγαθό έργο σε χιλιάδες συμπολίτες μας και όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια. Η κλινική η οποία από τη δεκαετία του 1970 στεγαζόταν στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη και Γαλλίας, εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει μεταφερθεί σε έναν πραγματικά σύγχρονο και αξιοπρεπή χώρο στην οδό Βενδεράνη πλησίον της 2ας Νοεμβρίου. Ένα πολυτελές, 5όροφο κτίριο στεγάζει τις πέντε συνολικά κλινικές που διαθέτει, παθολογική, ορθοπεδική, χειρουργικό, οφθαλμολογικό και μαιευτική. Σύμφωνα με την κ. Σούλα Καραστάθη μια εκ των υπευθύνων λειτουργίας της κλινικής οι σημερινοί χώροι έγιναν μετά από πολύ μεράκι και διάθεση να προσφέρουν στους ασθενείς της περιοχής οι οποίοι θέλουν να νοσηλευθούν κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες.
Σύμφωνα με την κ. Καραστάθη “Έγινε μια προσπάθεια να παράσχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους ασθενείς που έρχονται για οποιαδήποτε επέμβαση μπορεί να γίνει στην κλινική μας. Προς το παρόν λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που λειτουργούμε σε αυτό το κτίριο, οι επεμβάσεις είναι σχετικά λίγες, τόσο οι χειρουργικές όσο βέβαια και οι υπόλοιπες οφθαλμολογικές, γυναικολογικές και ορθοπεδικές. Οι ηλικίες των ασθενών είναι κυρίως άνω των 60 ετών, άνθρωποι οι οποίοι όμως σπάνια θέλουν να φύγουν από την κλινική μετά την όποια επέμβαση τους γίνει. Τους αρέσει το περιβάλλον αλλά και η ανθρώπινη συμπεριφορά των νοσηλευτών και των γιατρών που βρίσκουν. Βέβαια εμείς σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να τους κρατήσουμε περισσότερο απ΄ όσο χρειάζεται”.
Οι χώροι της κλινικής πεντακάθαροι, με την παρουσία των καθαριστριών να είναι συνεχής και πάντα αξιοπρεπής. Επίσης στο 4ο όροφο λειτουργεί ένα μικρό αλλά ξεχωριστό καφέ με θέα την παραλία του Βόλου, για τους συγγενείς των ασθενών.
Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Καραστάθη οι γιατροί οι οποίοι χειρουργούν στην κλινική είναι από τους καλύτερους του Βόλου ενώ δεν υπάρχει κλειστή συνεργασία με κανέναν, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χειρουργήσει μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση βέβαια, κάθε γιατρός του νομού και όχι μόνο.
Η ξενάγηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο υπόγειο της κλινικής όπου στεγάζεται το χειρουργικό τμήμα με τα τρία χειρουργικά δωμάτια πανέτοιμα για κάθε είδους επέμβαση. Στο χώρο μας ξεναγεί η προϊσταμένη του τμ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου