ΤΟΠΙΚΑ

30 Σεπτεμβρίου το ….λαϊκό δικαστήριο

30-σεπτεμβρίου-το-λαϊκό-δικαστήριο-851206

Αφού λοιπόν, κατά πως λέει φίλος μου και συνεργάτης σας «οι εκλογές κλειδώσανε για τις 30 Σεπτεμβρίου», δεν απομένει παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία.
Μόνο που οι ευχές αυτής της στήλης δεν είναι δυνατόν να έχουν άλλον αποδέκτη, έκτος από τους πολίτες.
Αυτούς οι οποίοι θα κληθούν, μέσα σε ένα κλίμα που θαρρώ πως θα θυμίζει περισσότερο …λαϊκό δικαστήριο παρά εκλογές, να αποφανθούν αν είστε ένοχοι για τις υποκλοπές, για τα ομόλογα, για τις καταγγελλόμενες δυσλειτουργίες των μηχανισμών του κράτους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Διότι δε φαντάζομαι να έχετε καμία αμφιβολία ότι σε τέτοιο κλίμα θα γίνει η εκλογική αντιπαράθεση. Αφού αφήσατε να σας σύρουν σε πρόωρες εκλογές, πριν προλάβει να φανεί στη ζωή των πολιτών οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα από την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το καθεστώς επιτήρησης, φυσικό είναι να «παίξετε στο γήπεδο» το δικό τους.
Προσωπικώς δε «σκάω» για κανέναν άλλο λόγο, είτε για το πως θα «παίξετε» εσείς είτε ο κ. Παπανδρέου, παρά μόνο επειδή διαγράφεται μετά βεβαιότητος η προοπτική ότι η προεκλογική εκστρατεία θα στηριχθεί κυρίως σε αυτό που λέμε «γκρίζα διαφήμιση», δηλαδή στην προβολή, από τον κάθε ένα σας, των αρνητικών πλευρών του άλλου. Και όχι τόσο στις θετικές προτάσεις και τα προγράμματα εκάστου.
Για μια ακόμη φορά, πέραν εκείνων που έχουν την ευτυχία να υποστηρίζουν ένα κόμμα, ό,τι και αν συμβαίνει, επειδή απλά αισθάνονται ότι εκεί ανήκουν, όλοι οι άλλοι θα κληθούν να επιλέξουν με βάση το γράδο του «μη χειρότερου». Κι αυτό σίγουρα δεν είναι κατάκτηση του πολιτικού μας πολιτισμού. Δεν είναι πρόοδος, δεν είναι εκσυγχρονισμός του δημόσιου βίου μας.
Ποιος θα μας μιλήσει π.χ. ανοιχτά, ξεκάθαρα, τίμια και παστρικά, για το τι ακριβώς πρόκειται να κάνει με το ασφαλιστικό, μέσα σε ένα κλίμα …εκλογικού δικαστηρίου;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου