ΤΟΠΙΚΑ

Απεργίες για τα βαρέα και ανθυγιεινά

απεργίες-για-τα-βαρέα-και-ανθυγιεινά-851206

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ εάν με το άνοιγμα της Βουλής στις 20 Αυγούστου δεν συμπεριληφθεί τροπολογία σχετικά με την επέκταση των επιδομάτων για βαρέα και ανθυγιεινά, στους εργαζόμενους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η Πανελλήνια Οργάνωση Εργαζομένων στους Δήμους με ανακοίνωσή της τονίζει πως η κυβέρνηση μετά την πολυήμερη απεργία τον Απρίλιο του 2006, είχε δεσμευτεί για την νομοθετική ρύθμιση της επέκτασης των βαρέων-ανθυγιεινών μέχρι τον Ιούνιο του 2006.
Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, συνεχίζει, το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης το οποίο θα έπρεπε να συμπεριληφθεί σε συνταξιοδοτικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας .
Παρότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν συμφωνούσε πλήρως με το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης ζητούσε την άμεση κατάθεση και ψήφιση της σχετικής διάταξης. Εντούτοις, στο σχέδιο νόμου για την αύξηση των συντάξεων του Δημοσίου δεν υπήρχε η διάταξη.
«Δυστυχώς, οι επιφυλάξεις μας ότι το χρόνιο αίτημα της επέκτασης των ΒΑΕ θα αποτελούσε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης επαληθεύτηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την Πέμπτη 23 Αυγούστου, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή όπου θα καθοριστεί το αναλυτικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου