ΤΟΠΙΚΑ

Γρίφος με τα “γαλάζια” ψηφοδέλτια

γρίφος-με-τα-γαλάζια-ψηφοδέλτια-851206

Συμβιβασμοί και υπόγειες συμφωνίες κυριαρχούν στο παρασκήνιο της Ρηγίλλης για τη στελέχωση των εκλογικών ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.
Στη Ρηγίλλης λένε ότι αυτό που προέχει το επόμενο διάστημα είναι να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια και να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές διαρροές διαφόρων πολιτευτών προς τον ΛΑOΣ.
Τα ψηφοδέλτια είναι σε πολλές περιοχές «γρίφος» για δυνατούς λύτες και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες.
H επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια είναι μια διαδικασία που προκαλεί αναταράξεις και σημαντικές τριβές και οι μάχες που δίνονται αυτή τη φορά για μια θέση στα ψηφοδέλτια είναι σκληρές.
Στη ΝΔ τα προγνωστικά που τη φέρουν ως το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης έχουν ανοίξει τις ορέξεις των κομματικών παραγόντων που θεωρούν ότι η εκλογή τους είναι τώρα ευκολότερη.

Επικοινωνιακός σχεδιασμός
Στο πλαίσιο του προεκλογικού επικοινωνιακού σχεδιασμού του κυβερνώντος κόμματος, η Ρηγίλλης φέρεται να έχει προκρίνει την κατάρτιση λίστας με τους υπουργούς και τα στελέχη που δεν έχουν «στιγματιστεί» ως αναποτελεσματικοί ή δε δημιουργούν αρνητικά αντανακλαστικά στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν υπουργοί για τους οποίους η Ρηγίλλης θα επιθυμούσε τη μικρότερη δυνατή τηλεοπτική παρουσία συγκριτικά με άλλους υποψηφίους.
Αυτοί, φέρονται να είναι (για διαφορετικούς λόγους έκαστος) οι Μ.Γιαννάκου, Β. Πολύδωρας, Γ. Γιακουμάτος, Απ. Ανδρεουλάκος, Β. Μιχαλολιάκος και Γ. Παπαθανασίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου