ΤΟΠΙΚΑ

Υπό τη σκέπη της UNESCO η «Αργώ»

υπό-τη-σκέπη-της-unesco-η-αργώ-851206

Υπό την αιγίδα της IOV –UNESCO τίθεται η «Αργώ» και η προσπάθεια αναβίωσης του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Οργάνωσης.
Την απόφαση αυτή γνωστοποίησε με επιστολή του στον Δήμαρχο κ. Αλέκο Βούλγαρη ο πρόεδρος της IOV HELLAS, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της IOV –UNESCO και υπεύθυνος για τη Νότια Ευρώπη, κ. Χρήστος Τεντζεράκης.
Ο Δήμαρχος Βόλου με δήλωσή του χθες εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του στην IOV για την απόφασή της, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η απόφαση της IOV –UNESCO να θέσει υπό την αιγίδα της την «Αργώ» προσδίδει κύρος την προσπάθεια του Δήμου Βόλου και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην προβολή και στην επιτυχία του ταξιδιού».
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης IOV –UNESCO είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αναβίωσης της Αργοναυτικής Εκστρατείας και να δουν από κοντά την «Αργώ», κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για το Λαϊκό Πολιτισμό που διεξήχθη στο Βόλο στις αρχές Μαΐου, με συνδιοργανωτή το Δήμο Νέας Ιωνίας. Με αφορμή τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των συνέδρων γι’ αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου, ο κ. Βούλγαρης έκανε την πρόταση να θέσει η Οργάνωση υπό την αιγίδα της το ταξίδι της «Αργούς», η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από το Δ.Σ. της IOV –UNESCO.
Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βόλου ο κ. Τεντζεράκης αναφέρεται στην πολύ θερμή φιλοξενία των συνέδρων στην πόλη μας και σημειώνει πως η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης αποτελεί συμβολική εκδήλωση υποστήριξης στο πολιτιστικό ταξίδι της «Αργούς». Αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης προσθέτει χαρακτηριστικά πως: «Θεωρούμε ότι το ταξίδι της «Αργούς», που θα μεταφέρει μήνυμα φιλίας, συνεργασίας, πολιτισμού και αδελφότητας μεταξύ των λαών, υπηρετεί τον πρωταρχικό σκοπό της Παγκόσμιας Οργάνωσής μας I.O.V. και για το λόγο αυτό θέτουμε το ταξίδι της υπό την αιγίδα μας.
«Η αναβίωση του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας – συνεχίζει ο κ. Τενζτεράκης – με 50 κωπηλάτες από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη- αποτελεί ένα εγχείρημα που θα συνεισφέρει στην προώθηση της συνεργασίας, της ειρήνης και της αδελφότητας μεταξύ των λαών της Γης στο νέο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης» και καταλήγει με την ευχή «Καλοτάξιδη Αργώ!».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης –IOV In operational relations with UNESCO- είναι η μοναδική Διεθνής Οργάνωση της UNESCO, υπεύθυνη για το λαϊκό πολιτισμό, τη λαϊκή τέχνη και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.
Αρχικός στόχος της οργάνωσης είναι να δημιουργήσει ένα επίπεδο κατανόησης και ανοχής μεταξύ των διαφόρων λαών του κόσμου και να συμβάλει στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και στην προώθηση των πολιτιστικών αγαθών που μπορούν να εξυπηρετήσουν την ευημερία ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Η IOV -UNESCO υποστηρίζει δράσεις, που εξυπηρετούν τις πολιτιστικές παραδόσεις και τη διεθνή πολιτιστική ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών, με στόχο τη φιλία, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, την ηθική, την ανοχή και το σεβασμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου