ΤΟΠΙΚΑ

Σήκωσε το γάντι των εκλογών το ΠΑΣΟΚ

σήκωσε-το-γάντι-των-εκλογών-το-πασοκ-851206

Η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο με την κυβέρνηση της ΝΔ και η κυβέρνηση σε αποσύνθεση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος.
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση και καθώς οι πολίτες λένε “φτάνει πιά”, υπάρχει η επιλογή της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της σιγουριάς, που είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για μια δίκαιη κοινωνία, με αναδιανομή του εισοδήματος. Και ανέλαβε προσωπικά τη δέσμευση για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος, ενώ πρόσθεσε ότι “πορευόμαστε με τη γλώσσα της αλήθειας”.
Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η παροχολογία δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή.
Και πρόσθεσε ότι οι πολίτες “δεν τους πιστεύουν πιά διότι το 2004 άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν”.
Είναι, ανάφερε επίσης, η κυβέρνηση της αναξιοπιστίας και της κοινωνικής αδικίας, η οποία έχει ως μόνο μέλημα το βόλεμα των δικών της.
Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί, από την πίεση της κοινωνίας, τη διάλυση του κράτους και τα οικονομικά αδιέξοδα, να προσέλθει σε εκλογές και τόνισε ότι αυτή είναι η μόνη λύση στα προβλήματα που περιέγραψε.
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι “οι εκλογές είναι η μόνη λύση και όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο το καλύτερο”.
Η κυβέρνηση, ανάφερε επίσης ο Γ. Παπανδρέου, έκλεισε τον κύκλο της και η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια κυβέρνηση που βρίσκεται μακριά από την κοινωνία και την ελληνική οικογένεια.
Είναι η ώρα της Ελληνίδας και του Έλληνα, τόνισε ο Παπανδρέου και πρόσθεσε λέγοντας ότι “μαζί θα πάμε μπροστά, μαζί θα ανοίξουμε το δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της σιγουριάς και της ανθρωπιάς”.

Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως αυτή “δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ανθολόγιο ξύλινης συνθηματολογίας”.
Είναι, πρόθεσε, “μια ακόμη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να ξεφύγει από το παρελθόν του «σκληρού ροκ» και του ανεύθυνου λαϊκισμού”.

Κατανομή αρμοδιοτήτων
Κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ έγινε στη πρώτη συνεδρίαση του οργάνου υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Τον τομέα επικοινωνίας και την καμπάνια του κόμματος ανέλαβαν οι Κώστας Λαλιώτης, Πέτρος Ευθυμίου και Παύλος Γερουλάνος.
Το βάρος της προγραμματικής και αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης θα σηκώσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Ρέππας. Μέρος του βάρους θα σηκώσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος, οι γραμματείς και τα μέλη των Τομέων, καθώς και η πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Μαριλένα Κοππά και ο επικεφαλής της Επιμόρφωσης Αλέξης Κόκκος.
Το συντονισμό των οργανωμένων δυνάμεων του Κινήματος θα έχουν οι Θανάσης Τσούρας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο νέος Γενικός Διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Η παρακολούθηση των ενεργειών του υπουργείου Εσωτερικών, η συμπεριφορά του κρατικού μηχανισμού και η εκπροσώπηση στη Διακομματική Επιτροπή, ανατίθενται στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Πετσάλνικο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Αλέκο Παπαδόπουλο και Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Τα θέματα που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ θα χειρίζονται οι Κώστας Σκανδαλίδης, Παρασκευάς Αυγερινός και Γιώργος Κίσσονας.
Τέλος, τα οικονομικά του Κινήματος θα χειρίζονται οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου