ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν δρόμοι στήριξης της Μαγνησίας

ανοίγουν-δρόμοι-στήριξης-της-μαγνησί-254592

Την Κύπρο επισκέφθηκε κατά την περίοδο από 19 έως και 23 Ιουνίου αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών Μαγνησίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος δια βίου μάθησης «Comenius Regio».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους Επιμελητηριακούς θεσμούς, καθώς και με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές που άμεσα διανοίγονται.

Η ΕΑΕΜ, παρουσίασε στους φορείς της Κύπρου, τα γενικά χαρακτηριστικά και την παραγωγική φυσιογνωμία της Μαγνησίας, με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων προβολής, καθώς και με τη διανομή σχετικού εντύπου που εκτυπώθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Παράλληλα, η ΕΑΕΜ κατέθεσε σε αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης στην Κύπρο, τεκμηριωμένη πρόταση για την ανάπτυξη δράσεων σχολικού τουρισμού στη Μαγνησία, με βάση την οποία η ΕΑΕΜ αναλαμβάνει το συντονισμό των επιχειρηματιών τουρισμού της περιοχής μας, προκειμένου να εξασφαλισθεί ουσιαστική οικονομική επιδότηση ανά μαθητή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ΕΑΕΜ με μια σειρά παρεμβάσεις της κατά τις συναντήσεις με του επιμελητηριακού φορείς της Κύπρου, διασφάλισε την έναρξη συνεργασιών σε πολλά και ζωτικής σημασίας θέματα όπως είναι ενδεικτικά η διοργάνωση συνάντησης εργασίας των Τουριστικών Γραφείων της Κύπρου και της Μαγνησίας, το πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας «Γωνιάς Μαγνησιώτικων Προϊόντων» σε αλυσίδα super market στην Κύπρο, η καταγραφή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξάγουν προϊόντα στην Κύπρο αλλά και η διοργάνωση στο Βόλο ειδικής εκδήλωσης αδελφοποίησης Αμμοχώστου – Βόλου.

Τέλος η ΕΑΕΜ μετά το ταξίδι στην Κύπρο ξεκίνησε να υλοποιεί τις αναγκαίες δράσεις επεξεργασίας και προετοιμασίας προκειμένου τα αποτελέσματα του ταξιδιού να δρομολογήσουν στην πράξη αναπτυξιακά αποτελέσματα. Στο ταξίδι στην Κύπρο, εκπροσώπησαν την ΕΑΕΜ ο Πρόεδρος του ΔΣ Απόστολος Αθανασός, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Αθανάσιος Σταυρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ Στάθης Πλαστάρας, η Οικονομική Επόπτης Ευδοκία Καπούλα και ο Νομικός Σύμβουλος Βασίλης Νιζάμης, το Επιμελητήριο Νέων Επιχειρηματιών Μαγνησίας Βασίλης Χριστοδουλιάς και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Αγγελική Καραμπατζάκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου