ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται ο «πόλεμος» των ταξιτζήδων

μαίνεται-ο-πόλεμος-των-ταξιτζήδων-851206

Με εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία απάντησε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγοραίων Ταξί Μαγνησίας, δίνοντας συνέχεια στο νέο σίριαλ διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ταξιτζήδων.
Προχθές, εκπρόσωποι της Ένωσης Ραδιοταξί Μαγνησίας ζητούσαν για άλλη μια φορά από τον αρμόδιο αντινομάρχη Ν. Ντίτορα τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων για τη διαπίστωση παραβατών ταξιτζήδων, οι οποίοι εδρεύουν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, ωστόσο, μπαίνουν στα …χωράφια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.
Χθες, ακολούθησαν οι καταγγελίες των ιδιοκτητών αγοραίων-ταξί. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημ. Μπάϊλας επέδωσε στον αντινομάρχη την εξώδικη δήλωση, με την οποία παρατίθενται στοιχεία, τα οποία «συνηγορούν ότι τα ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας δεν λειτουργούν σε μία ενιαία διοικητική έδρα, αλλά σε δύο. Παρόλα αυτά η «ένωση» αυτή υπό την κάλυψη του Συνδέσμου Ραδιοταξί «Αγ. Χριστόφορος» και με την ανοχή των υπευθύνων λειτουργεί εδώ και χρόνια, συντηρώντας μια νοσηρή κατάσταση».
Οι ιδιοκτήτες αγοραίων-ταξί χαρακτηρίζουν ως αντικανονική και πέραν πάσης λογικής τη σύσταση και λειτουργία συνεταιρισμού.
Αναφέρουν ότι ο συνεταιρισμός «Αγ. Χριστόφορος» λειτουργεί χρησιμοποιώντας το σύστημα επικοινωνίας Τέτρα, «για το οποίο είναι άγνωστο αν και κατά πόσο έχει εκδοθεί η νόμιμη άδεια λειτουργίας αυτού και τα μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού αρνούνται σε περαιτέρω διευκρινίσεις. Από τη στιγμή δε που ο ίδιος ο συνεταιρισμός χαρακτηρίζεται «Ραδιοταξί» ως εκ τούτου απολαμβάνουν και όλα τα δικαιώματα αυτών, ενώ συνάμα δεν χρησιμοποιούν τη ραδιοσυχνότητα που τους είχε δοθεί προς τούτο, καθώς αυτή έχει ανακληθεί οριστικά με επίσημη απόφαση του νομάρχη Μαγνησίας το 2006. Αποτέλεσμα αυτών είναι το γεγονός να εισπράττεται τέλος ραδιοκλήσης (!) από το επιβατικό κοινό, ενώ την ίδια στιγμή τα ταξί του συνεταιρισμού δεν χρησιμοποιούν τη ραδιοσυχνότητα, η οποία ούτως ή άλλως τους έχει αφαιρεθεί, αλλά το σύστημα Τέτρα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο εισπράττονται αντικανονικά τέλη από «ραντεβού» για τη διενέργεια μεταφορών με τους επιβάτες, αλλά και άλλες διευκολύνσεις, για τις οποίες ουδεμία κύρωση έχει επιβληθεί από τη ΝΑΜ».
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγοραίων-Ταξί κάνει λόγο για διαρκή και αυθαίρετη, στις περισσότερες των περιπτώσεων «κλοπή έργου» από τα ταξί με έδρα τον Βόλο από τα αντίστοιχα των περιφερειακών δήμων.
Όπως αναφέρει, «από όλες τις περιοχές πλησίον του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου με χρήση του συστήματος Τέτρα δίνονται κλήσεις προς τους επαγγελματίες οδηγούς να παραλαμβάνουν το επιβατικό κοινό, ενώ σε όλες αυτές τις περιοχές υπάρχουν ταξί με έδρα την κάθε περιοχή ξεχωριστά, τα οποία δικαιούνται την αποκλειστικότητα και την οπωσδήποτε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Κατ’ αυτό τον τρόπο διερχόμενα ταξί με έδρα τον Βόλο περνούν από περιφερειακούς δήμους, επιβιβάζουν κοινό και το μεταφέρουν πολλές και σε περιοχές εκτός της έδρας τους, πραγματοποιώντας παράνομη μεταφορά επιβατικού κοινού από εκτός σε εκτός έδρας.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο εντάσσεται τους θερινούς μήνες, ειδικότερα σε περιοχές, όπως είναι η Αγριά, όπου πλησίον των νυχτερινών κέντρων πολλά ταξί του Βόλου δημιουργούν σχεδόν «πιάτσα», πραγματοποιώντας τελείως αντισυναδελφικά κλοπή έργου».
Παρουσιάζουν ακόμη ως χαρακτηριστικό καθημερινό φαινόμενο την είσπραξη υπέρογκων ποσών-κομίστρων, καθώς για την κλήση ενός ταξί του Βόλου, όπως λένε, προκειμένου να επιβιβάσει πελάτες από περιοχές περιμετρικά (Αλυκές, Σαρακηνός, Φυτόκο κ.λπ.) οι οδηγοί θέτουν σε λειτουργία τον μετρητή όχι από τη στιγμή που θα επιβιβαστεί ο πελάτης στο ταξί, αλλά από τη στιγμή που απομακρύνονται από τα όρια της περιμετρικής ζώνης. «Πράγμα τελείως αντικανονικό και προκλητικό, καθώς τέτοιες συμπεριφορές επιφυλάσσονται μόνο στους οδηγούς των ταξί του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, με την ανοχή των αρχών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η καθημερινή αντιμετώπιση από τον κλάδο μας μιας ανυπόφορης κατάστασης, η οποία οδηγεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί περι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου