ΤΟΠΙΚΑ

Ο δολοφόνος ήταν του σπιτιού!

ο-δολοφόνος-ήταν-του-σπιτιού-257720

Ο φερόμενος ως δράστης βοηθούσε στις βαριές εργασίες την 81χρονη που βρήκε φρικτό θάνατο στον Άγιο Λαυρέντιο

Τον γρίφο της άγριας ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία της 81χρονης Σταυρούλας Πανάγου μέσα στη μονοκατοικία της στον Άγιο Λαυρέντιο φαίνεται ότι έλυσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο δολοφόνος φέρεται ότι ήταν ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο της ηλικιωμένης που βρήκε φρικτό θάνατο από άγριο ξυλοδαρμό.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, έπεσε νεκρή από τα ανελέητα και μεγάλης βιαιότητας χτυπήματα του 55χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος διέμενε και εργάζονταν επί χρόνια στον Άγιο Λαυρέντιο και ήταν το δεξί χέρι της ηλικιωμένης για δουλειές του σπιτιού της!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Σε βάρος του μετά από επισταμένη αξιολόγηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου του προανακριτικού υλικού προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Ο αλλοδαπός την επομένη της ανθρωποκτονίας είχε επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα και να επιστρέψει στη χώρα του. Η προσπάθεια φυγής τους είχε προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και ακινητοποιήθηκε, εκείνη την ημέρα, δέκα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα. Η έκβαση των αστυνομικών ερευνών δείχνει να επιβεβαιώνει τις αρχικές σοβαρές υπόνοιες για τον δράστη της ανθρωποκτονίας, αλλά και το δημοσίευμα του «Τ» για τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης.

Μετά από μελέτη του υλικού που συλλέχθηκε από την προανάκριση, ένταλμα σύλληψης εξέδωσε ο Ανακριτής του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα. Ο 55χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας. Χθες προσήχθη στον Ανακριτή και έλαβε προθεσμία για την απολογία του την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο 55χρονος, ο οποίος συνεχίζει να αρνείται τις πράξεις του, έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με τις κινήσεις του το βράδυ του φονικού, ενώ όλο το υλικό δένει τα στοιχεία σε βάρος του.

Ηταν συχνά στο σπίτι της Ένα από τα βασικά ερωτήματα, που φαίνεται να βρίσκει απάντηση, ήταν πως είχε εισέλθει ο ανθρωποκτόνος το βράδυ της 27ης Μαΐου, στη μονοκατοικία της 81χρονης, καθώς στην είσοδο της κουζίνας, από την οποία πέρασε ο δράστης ο δράστης, δεν είχαν διαπιστωθεί ίχνη παραβίασης. Το κλειδί ήταν πίσω από την πόρτα και τα ενδεχόμενα που εξετάζονταν ήταν είτε να μην κλειδώσει, είτε να άνοιξε σε ένα γνωστό της πρόσωπο.

Η αστυνομική έρευνα επιβεβαιώνει το δεύτερο. Ο συλληφθείς ήταν πολύ γνωστό πρόσωπο στην ηλικιωμένη. Στον Άγιο Λαυρέντιο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια, έβγαζε μεροκάματο από αγροτικές εργασίες. Πάρα πολύ συχνά βοηθούσε το θύμα του σε δουλειές του σπιτιού. Περιποιούνταν τον κήπο της, έκοβε ξύλα, έκανε πολλές βαριές εργασίες. Μέχρι και τη σκεπή διπλανής κατοικίας που ανήκε στα ανίψια της είχε επισκευάσει. Η επικοινωνία που είχε με την ηλικιωμένη φαίνεται να ήταν πολύ συχνή, σχεδόν καθημερινή.

Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στις 28 Μαΐου, από γειτόνισσά της, η οποία δεν βρήκε ανταπόκριση στις τηλεφωνικές κλήσεις και μετέβη στο σπίτι της 81χρονης. Αντίκρισε τη γυναίκα νεκρή, πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα του χολ, ενώ η ακαταστασία μέσα στο σπίτι έδειχναν ότι επρόκειτο για ληστεία.

Χωρίς παιδιά, ζούσε μόνη της μετά το θάνατο του συζύγου της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Διέμενε σε ένα φτωχικό σπίτι και η σύνταξη που λάμβανε ήταν από τον ΟΓΑ, μόλις 500 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συνήθιζε να κρατά πολλά χρήματα μαζί της, παρά μόνο γύρω στα 200 ευρώ για τα πιο βασικά έξοδα.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της είχαν προκαλέσει σοκ.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλές θλαστικές κακώσεις κεφαλής, λαιμού, θώρακος και σπονδυλικής στήλης δια θλώντος οργάνου. Η ηλικιωμένη άφησε την τελευταία της πνοή υποκύπτοντας στα ακατάπαυστα χτυπήματα που δέχθηκε από τον φονιά ή τους φονιάδες.

Την επομένη του εγκλήματος, ο δράστης αναζητούμενος ως ύποπτος για τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τη στιγμή που προσπαθούσε μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής να εξέλθει από τη χώρα.

Είχε ακολουθήσει η μεταγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κρατούνταν στα πλαίσια εφαρμογής της σε βάρος του διαδικασίας διοικητικής απέλασης, δεδομένου ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Πλέον, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης συνελήφθη στα πλαίσια ποινικής διαδικασίας και θα προσαχθεί για την απολογία του στον Ανακριτή Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου