ΤΟΠΙΚΑ

Λατρευτικές εκδηλώσεις στην Αργαλαστή

λατρευτικές-εκδηλώσεις-στην-αργαλασ-257813

Λατρευτικές εκδηλώσεις διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, εν όψει της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Ιερό Ναό Αργαλαστής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και Παρασκευή 28-29 Ιουνίου και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής. Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 19.30 προγραμματίζονται χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία και Εσπερινός.

Στις 19:45 θα τελεστεί Αρτοκλασία και στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί περιφορά της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους και την Πλατεία της Αργαλαστής.

Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος συνοδεία του Ιερού Κλήρου της περιοχής. Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνει φέτος η χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Κορυτσάς.

Στις 21:30 θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. «Θα παρακολουθήσουμε από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ιωνες» μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με δρώμενα τραγούδια και ένα πανόραμα χορών από Μικρά Ασία (Σμύρνη, Αϊβαλή, Καπαδοκία, Θράκη). Επίσης θα παρουσιαστεί το δρώμενο «Τα μπαλάκια του Μπουρνόβα». Στις 22:30 θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 07:30 θα πραγματοποιηθεί χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία, στις 08:00 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 11:00 θα ακολουθήσει επίσκεψη στην παραδοσιακή οικεία της οικογενείας Λάμπρου. Στις 18:00 με την ευκαιρία του εορτασμού των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Πολυούχων της κωμόπολης Αργαλαστής, ο εκπαιδευτής πιλότος υπερελαφρών αεροσκαφών Ιωσήφ Παπαδόπουλος, θα εκτελέσει πτήσεις πάνω από την θαλάσσια περιοχή της Αργαλαστής. Συγκεκριμένα από Κάλαμο μέχρι το Χόρτο και από Κάλαμο μέχρι Λεφόκαστρο με το ιπτάμενο φουσκωτό σκάφος του εφόσον βέβαια οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες και το επιτρέπουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου