ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετείχαν δέκα συνολικά γυναίκες από ολόκληρη την Ελλάδα

συμμετείχαν-δέκα-συνολικά-γυναίκες-α-851206

Το μητρικό θηλασμό και τις ευεργετικές του δράσεις για το παιδί, αλλά και τη μητέρα προσπάθησαν ν΄ αποδείξουν χθες το πρωί στις 10 τοπική ώρα χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την Ινδία μέχρι την Αμερική και από την Αυστραλία μέχρι την Αφρική, σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες διοργανώθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις όπου γυναίκες κάθε ηλικίας θήλασαν τα μικρά τους μπροστά σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά δίκτυα, με στόχο να γνωστοποιήσουν τη θετική πλευρά του θηλασμού στις γυναίκες όλης της υφηλίου.
Η μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωση έγινε στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στο κτίριο του ΔΟΚΠΥ στη Νέα Ιωνία με τη συμμετοχή συνολικά 10 γυναικών από το πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος. Η “ψυχή” της εκδήλωσης, κα Μαρία Μακάρθι, μετά το πέρας του θηλασμού δήλωσε στον “Τ”.
“Έχω μια κόρη 18 μηνών την οποία και θηλάζω ακόμη”, τονίζει στο ξεκίνημα των δηλώσεών της. “Ήμασταν συνολικά δέκα μητέρες που θηλάζαμε σήμερα τα μωρά μας, σε μια παγκόσμια προσπάθεια να σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες, το οποίο κρατά από το 2006 στις Φιλιππίνες όταν 3541 μητέρες συγκεντρώθηκαν για να θηλάσουν τα μικρά τους το 2006. Σήμερα συνέβη ακριβώς το ίδιο σε κάθε γνωστή πόλη της υφηλίου”.
Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης σύμφωνα με την ίδια «είναι να μάθουν όλες οι γυναίκες ότι μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους και πέρα των 40 ημερών που συνηθίζουν. Γι’ αυτό χρειάζονται καλή υποστήριξη από την οικογένειά τους, χρήσιμες συμβουλές από τους γιατρούς τους και τα νοσοκομεία. Να φανταστείτε ότι είχαμε σήμερα εδώ παιδάκι 3 ετών το οποίο θηλάζει ακόμη από τη μητέρα του. Ο θηλασμός κάνει πολύ καλό».
Εκτός από τις γυναίκες που ήλθαν από την πόλη του Βόλου, εντύπωση προκάλεσε ο ερχομός μιας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία πληροφορούμενη το γεγονός ήλθε από τη μακεδονική πόλη με δικά της έξοδα για να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου