ΤΟΠΙΚΑ

«Βλέπει» ΝΟΒ για στάθμευση

βλέπει-νοβ-για-στάθμευση-851206

Η κατασκευή χώρων στάθμευσης οχημάτων περιφερειακά της πόλης και η μετακίνηση των πολιτών στο κέντρο με μίνι μπας, ώστε να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος και η ατμοσφαιρική ρύπανση στον κεντρικό ιστό, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, όπως επεσήμανε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης.
Στην κατεύθυνση αυτή ήδη έχει εξασφαλιστεί ο χώρος των παλιών σφαγείων και υπάρχει στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκο, με σκοπό να προχωρήσει ο Δήμος στην απόκτηση της έκτασης στο Ναυτικό Όμιλο Βόλου, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένας χώρος στάθμευσης, δυναμικότητας 250 – 300 θέσεων. «Οι διαδικασίες για την απόκτηση του χώρου αυτού βρίσκονται σε καλό δρόμο και ελπίζουμε οι προσπάθειές μας να έχουν σύντομα θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Ο Δήμος Βόλου διεκδικεί τη διάθεση 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του οριζόντιου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», ενώ το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται για την αγορά της έκτασης θα διατεθεί από πόρους του Δήμου.
Η δημιουργία χώρων στάθμευσης στις εισόδους του Βόλου, όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει ο κ. Βούλγαρης, παράλληλα με τη λήψη δέσμης άλλων μέτρων, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στις κεντρικές οδικές αρτηρίες που σήμερα «ασφυκτιούν».

Κορύνες
Χαρακτηριστικό του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στο κέντρο του Βόλου, είναι – όπως είπε ο Δήμαρχος – τα υψηλά ποσοστά βενζολίου, μιας καρκινογόνου ουσίας, που καταγράφονται καθημερινά. «Πιστεύουμε ότι με το μέτρο της τοποθέτησης κορυνών στις κεντρικές οδικές αρτηρίες για την αποτροπή της στάθμευσης θα υπάρχει ομαλότερη ροή κυκλοφορίας και θα μειωθεί η ρύπανση του αέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης και πρόσθεσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί, θα εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητά του και παράλληλα θα υπάρξει συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο για να επιλεγούν τελικά οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
«Ας βοηθήσουμε όλοι να κάνουμε πιο λειτουργική και πιο θελκτική την πόλη, σε εμάς και τους επισκέπτες», ήταν το μήνυμα που έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου.

Δίκτυα ύδρευσης
Στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Βόλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διεκδικητικές ενέργειες της ΕΔΕΥΑ – της οποίας είναι πρόεδρος – προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την υλοποίηση έργων αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης των πόλεων, με σκοπό τη μείωση των απωλειών νερού που καταγράφεται κατά μέσο όρο στο 45% και τη βελτίωση της ποιότητάς του. Επεσήμανε ειδικότερα ότι «η Ε.Ε. δε χρηματοδοτεί έργα αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των πόλεων, καθώς θεωρείται πως αυτά πρέπει να υλοποιούνται μέσω χρημάτων από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτικών επιχειρήσεων. Όμως, λόγω του μεγάλου κόστους τους είναι επιβεβλημένη η υλοποίησή τους από πόρους που θα εξασφαλίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ».
Με αυτά τα δεδομένα, συμπλήρωσε ο κ. Βούλγαρης «επιβάλλεται να συνειδητοποιήσει ο Υπουργός κ. Σουφλιάς την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα χρηματοδότησης τέτοιων έργων σε όλη τη χώρα»
Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε προχθές με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου και στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να καταστεί βιώσιμος ο Οργανισμός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου