ΤΟΠΙΚΑ

Έρευνα για τη διασταύρωση «καρμανιόλα»

έρευνα-για-τη-διασταύρωση-καρμανιόλ-851206

Στη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι λόγοι για τη μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση «καρμανιόλα» των οδών Λαρίσης και Κιλελέρ, προχωρά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου, κ. Αχιλλέας Ζήσης, μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ξεκληριστεί οικογένεια από το Βόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζήσης ήδη έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση στοιχείων, προκειμένου να συντάξει τον φάκελο της δικογραφίας. Παράλληλα αναμένεται να κληθούν προκειμένου να παραθέσουν πληροφορίες τόσο η Τροχαία Βόλου, η 3η ΔΕΣΕ, αλλά και ο Δήμος Νέας Ιωνίας.
Με την ολοκλήρωση της συλλογής στοιχείων, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβασθεί σε Πταισματοδίκη ή την Τροχαία Βόλου, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν μάρτυρες.
Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιώργος Σούρλας, ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, έτσι ώστε να διερευνηθεί γιατί δεν λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης που έχει εγκατασταθεί πριν από τέσσερις περίπου μήνες και να επιβληθούν κυρώσεις εάν υπάρχουν ευθύνες.
Από την πλευρά του ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΕΟ ΔΕΛΤΑ» σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων να λάβουν σοβαρά μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση Ι.Χ και πεζών στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης με Κιλελέρ στη Νέα Ιωνία.
Τα δύο τελευταία χρόνια ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΕΟ ΔΕΛΤΑ» έχει επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα, ζητώντας εγγράφως από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές να ληφθούν μέτρα.
Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα συνέβη την περασμένη Κυριακή στις 7.30 περίπου το απόγευμα, όταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια που διαμένει στην συνοικία των Παλαιών, καρφώθηκε σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο επιχειρούσε αριστερή στροφή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους ο πατέρας και η μητέρα, ενώ τα τρία παιδιά ηλικίας 11, 6 και 5 ετών τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Νεκρός είναι ο 39χρονος Ιωάννης Καλμαντής, ηλεκτρολόγος, από το Βόλο και η σύζυγός του Δήμητρα Μπριάνα 34 ετών, η οποία κατάγεται από τις Σοφάδες Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου