ΤΟΠΙΚΑ

Λείπουν οι ναυαγοσώστες

λείπουν-οι-ναυαγοσώστες-259798

«Απροστάτευτες» είναι οι παραλίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί ναυαγοσώστες. Τα πρώτα πρόστιμα επιβλήθηκαν ήδη από το Λιμεναρχείο, μετά από ελέγχους που διεξήγαγε, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου τονίζει πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ξεπάγωσαν οι προσλήψεις γι’ αυτό και καθυστέρησε η διαδικασία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Πιο συγκεκριμένα ναυαγοσώστες δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στις παραλίες Παπά Νερό, Μυλοπόταμος, Χορευτό και Άγιοι Σαράντα, παραλίες οι οποίες και είναι χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες και για αυτό και επιβάλλεται η πρόσληψη των ναυαγοσωστών.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνογλου παραδέχτηκε πως στους ελέγχους που έγιναν δεν είχαν ακόμη προσληφθεί ναυαγοσώστες ωστόσο εξήγησε πως οι προσλήψεις τους είχαν παγώσει και αυτές – όπως και των διμηνιτών στην καθαριότητα – εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου και μόλις πριν από μία εβδομάδα πήραν το πράσινο φως για να προχωρήσουν.

«Θα μπορούσαμε και εμείς να έχουμε ναυαγοσώστες όπως οι άλλοι Δήμοι, ωστόσο εμείς δεν συνεργαστήκαμε με ιδιωτική εταιρία, όπως έκαναν εκείνοι, αλλά προτιμήσαμε να προβούμε στην πρόσληψη ατόμων από την περιοχή μας, όπως κάναμε και πέρυσι. Προκηρύξαμε τις προσλήψεις μόλις ξεπάγωσε η διαδικασία, υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και από αυτό το σαββατοκύριακο στις παραλίες μας θα υπάρχουν οι ναυαγοσώστες. Αν φταίμε επειδή επιλέξαμε να δώσουμε δουλειά σε άτομα από την περιοχή μας και να μη φουσκώσουμε το κονδύλι συνεργαζόμενοι με ιδιώτες, τότε αναλαμβάνουμε την ευθύνη» τονίζει ο Δήμαρχος.

Πάντως πρέπει εδώ να επισημανθεί πως οι έλεγχοι που ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται η θερινή περίοδος, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά τις παραπάνω παραλίες έχουν γίνει ήδη τρεις έλεγχοι. Στον πρώτο έλεγχο έγινε σύσταση στην Δημοτική Αρχή και ακολούθησαν οι δύο επανέλεγχοι, οπότε και επιβλήθηκαν τα πρόστιμα. Τονίζεται πως σε κάθε επανέλεγχο το πρόστιμο διπλασιάζεται για κάθε αφύλακτη παραλία.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία
Αντίστοιχοι έλεγχοι για την παρουσία ναυαγοσωστών έγιναν και στις υπόλοιπες παραλίες της Μαγνησίας, οι οποίες και χαρακτηρίζονται πολυσύχναστες.
Σε ό,τι αφορά τις παραλίες που ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Βόλου,
δηλαδή Αλυκές, Πλαζ Αλυκών, Άναυρος, Ν. Αγχίαλος και Καρνάγιο, αλλά και στις παραλίες που ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, δηλαδή Καλά Νερά, Μπούφα, Καλλιφτέρη και Αμποβός, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ναυαγοσώστες με σωστικά σκάφη και όλα τα εφόδια που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως στις παραλίες Καραγκιόλ και Συκίτσα του Δήμου Αλμυρού αλλά και στην παραλία Καμάρι στο Κεραμίδι του Δήμου Ρήγα Φεραίου δεν υπάρχει υποχρέωση από το νόμο για την τοποθέτηση ναυαγοσώστη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου