ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κτήριο για τα 3ο και 2Oo Δ.Σ.

νέο-κτήριο-για-τα-3ο-και-2oo-δ-σ-851206

Τα παιδικά όνειρα και τη δίψα των παιδιών για μάθηση θα είναι σε θέση να στεγάσουν από το Σεπτέμβρη, όπως όλα δείχνουν, το νέο σχολικό συγκρότημα του 3ου και 20ου δημοτικού σχολείου στην πόλη του Βόλου, επί των οδών Γαλλίας και Κουμουνδούρου, απέναντι από το κτίριο της Πυροσβεστικής. Τα δύο σχολεία , οι εργασίες στα οποία συνεχίζονται, αναμένονται να είναι έτοιμα τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα να υποδεχθούν τους μαθητές στις καίνουριες αίθουσες .
Σύμφωνα με την Αντινομάρχη Παιδείας κ. Νατάσσα Οικονόμου “οι εργασίες συνεχίζονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αν και το μεγαλύτερο μέρος του σχολείου έχει ολοκληρωθεί. Απομένει μόνο ο αύλειος χώρος, για τον οποίο έχουμε την υπόσχεση του εργολάβου ότι θα τελειώσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Άρα εκτός απροόπτου το σχολικό συγκρότημα θα είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οπότε τα παιδιά θα μπορούν να μπουν σε αυτό”.
Το νέο σχολικό συγκρότημα συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από πόρους του ΣΑΝΑ 3, περιλαμβάνει εκτός των άλλων δώδεκα υπερσύγχρονες αίθουσες, δύο ειδικές αίθουσες για παιδιά με ειδικές ικανότητες, εργαστήρια Φυσικής και Υπολογιστών, σύγχρονο γυμναστήριο και έναν αξιοπρεπή αύλειο χώρο. “Το μόνο που απομένει, εκτός από τις εργασίες στον αύλειο χώρο,” σημειώνει η κα Οικονόμου “είναι η αναβάθμιση του δικτύου της ΔΕΗ στο σημείο, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με ανθρώπους της ΔΕΗ και πιστεύω ότι θα λυθεί κι αυτό το πρόβλημα, έτσι ώστε εκτός απροόπτου, το σχολείο ν΄ ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του Σεπτέμβρη”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου