ΤΟΠΙΚΑ

H μάχη της ταρίφας στο Βόλο

h-μάχη-της-ταρίφας-στο-βόλο-851206

«Άναψε» φωτιές για τα καλά το παζάρι του Διμηνίου μεταξύ ιδιοκτητών ταξί. Μία ημέρα μετά την έντονη και αδιέξοδη συνάντησή τους στη Νομαρχία, ώστε να τα βρουν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του παζαριού –η άτυπη συμφωνία των προηγούμενων χρόνων τινάχθηκε στον αέρα- στο γραφείο του αντινομάρχη Ν. Ντίτορα επέστρεψαν χθες μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ραδιοταξί Βόλου.
Το προεδρείο της Ένωσης επανέθεσε στον αρμόδιο αντινομάρχη το πρόβλημα που δημιουργούν συνάδελφοί τους περιφερειακών δήμων, οι οποίοι κατά παράβαση του νόμου παίρνουν κούρσες μέσα από το Βόλο και τη Ν. Ιωνία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοταξί Βόλου, Ηλ. Καλιακούδας, υπενθύμισε χθες ότι έχουν γίνει αλλεπάλληλες καταγγελίες στο Τμήμα Τροχαίας και στη Νομαρχία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καλιακούδα, μετά το τέλος της συνάντησης, ο αρμόδιος αντινομάρχης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει έγγραφες οδηγίες για τον αυστηρό έλεγχο λειτουργίας των ταξί, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις και οι παραβάτες να υποστούν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
«Πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε τελικά σε λύση και οι παραβάτες θα σταματήσουν να δουλεύουν σε βάρος του δικού μας μεροκάματου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοταξί.
Στη διάρκεια της συνάντησης με τον αντινομάρχη επανέλαβαν ότι ιδιοκτήτες ταξί με έδρα διοικητικές μονάδες γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα λειτουργούν παράνομα και μπαίνουν σε …ξένα χωράφια. Ενέργεια, που όπως είπαν, δημιουργεί οικονομικά προβλήματα σε όσους έχουν έδρα το Βόλο και τη Ν. Ιωνία.
Σε ότι αφορά το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του παζαριού, ο κ. Καλιακούδας ανέφερε ότι για πρώτη χρονιά προέκυψε αδιέξοδο. Οι τρεις ιδιοκτήτες ταξί, που εδρεύουν στην Αισωνία, αρνήθηκαν να κάνουν πιάτσα ταξί του Βόλου και να εξυπηρετούν όσους θέλουν να επιστρέψουν από το παζάρι, καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα ήθελαν οι ίδιοι να παίρνουν κούρσες από το πολεοδομικό συγκρότημα.
Αποτέλεσμα του αδιεξόδου είναι στο χώρο του παζαριού να μπορούν να παίρνουν πελάτες μόνο τα τρία ταξί της Αισωνίας. Οι υπόλοιποι μπορούν να καλέσουν ταξί από το Βόλο μόνο με τηλεφωνική κλήση.
«Κάθε χρόνο εξυπηρετούνταν οι επισκέπτες του παζαριού και από τα ταξί του Βόλου, τα οποία έδιναν προτεραιότητα στα ταξί της Αισωνίας. Μάλιστα, δεν παίρναμε ούτε το ποσό που αντιστοιχεί στην κλήση, ούτε χρεώναμε τα επιπλέον χιλιόμετρα», ανέφερε ο κ. Καλιακούδας, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά οι «3» της Αισωνίας έθεσαν ως βέτο «να περιφέρονται και να δουλεύουν ανενόχλητοι στην περιφέρεια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ραδιοταξί, το ζήτημα θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί με απόφαση του νομάρχη, κάτι που προβλέπεται στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η εξυπηρέτηση του κοινού.

Συνεδρίαση Δ.Σ. Αισωνίας
Έκτακτα συνεδρίασε, χθες το απόγευμα, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο παζάρι το δημοτικό συμβούλιο Αισωνίας. Ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί στη Νομαρχία τη λήψη απόφασης που θα προβλέπει την κοινή λειτουργία των ταξί για τις ημέρες του παζαριού. Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι πρέπει να υλοποιηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για «κοινή περιμετρική ζώνη» λειτουργίας των ταξί σε μικρές περιόδους, στις οποίες κρίνεται αναγκαίο να εξυπηρετηθεί απρόσκοπτα το κοινό. Αυτό, όπως επισημάνθηκε, απαιτεί απόφαση νομάρχη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου