ΤΟΠΙΚΑ

Βρείτε σοβαρότερα επιχειρήματα

βρείτε-σοβαρότερα-επιχειρήματα-851206

Πάτε τελικώς σε πρόωρες εκλογές επειδή εσείς το αποφασίσατε ή διότι άλλοι το επέβαλαν;
Αν γνωρίζετε γιατί τελικώς επισπεύδετε τις εκλογές, τι ακριβώς επιδιώκετε με την επίσπευση και πώς θα το πετύχετε, σε τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών αυτή η επίσπευση, έχει καλώς. Αλλα αν τα γνωρίζετε καλά όλα αυτά, τότε πείτε τα και στους βουλευτές και τα στελέχη σας, για να μη μας λένε αλλα αντ’ άλλων. Μερικά από τα οποία προκαλούν και θυμηδία. Δεν είναι δα και το σοβαρότερο των επιχειρημάτων, αυτό που επί ώρα ανέπτυσσε από τηλεοράσεως ο φίλος και συνάδελφος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ότι τάχα την απόφαση για προσφυγή στις κάλπες δεν την παίρνει μόνη της η κύβερνηση. Αλλα παρεμβαίνει με το «θεσμικό της ρόλο» και η αξιωματική αντιπολίτευση. Μοιάζει με ομολογία ότι άλλοι σας σέρνουν σε εκλογές.
Είναι αλήθεια ότι ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αλλα αυτό δε θα συνέβαινε, μόνο και μόνο επειδή το θέλησε το ΠΑΣΟΚ, αν δεν συνέπρατταν οι ίδιοι οι υπουργοί σας, παίζοντας την κολοκυθιά με τις κάλπες και διαψεύδοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους.
Ειναι όμως εξίσου αλήθεια πως οι πολίτες όταν τους τάζουν, αλλά δεν βλέπουν άμεση απόδοση των ταμάτων, αντιδρούν αρνητικά. Αν βγείτε να μοιράσετε υποσχέσεις, νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις, που κανείς δε θα έχει προλάβει να δει το αντίκρισμα τους στην τσέπη του ή στο τσουκάλι του, την ώρα που θα βρίσκεται μπροστά στην κάλπη, οι αντιδράσεις μπορεί να μη δικαιώσουν τους επισπεύδοντες.
Φτύστε στον κόρφο σας τρεις φορές. Γιατί αυτή η επιλογή της προσφυγής στις κάλπες μετά από τόσους και τέτοιους χαλασμούς, με «όπλο» κάποιες παροχές μακροπρόθεσμης απόδοσης, μου θυμίζει κάπως την πορεία της κυβέρνησης Ράλλη. Το μόνο ευτύχημα για σας είναι ότι δεν έχετε απέναντι σας τον Ανδρέα αλλα τον Γιώργο Παπανδρέου.
Σε καλό να σας βγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου