ΤΟΠΙΚΑ

Tα … έσπασαν για τις «κούρσες» στο παζάρι

tα-έσπασαν-για-τις-κούρσες-στο-παζά-851206

Η προσπάθεια να συνεργαστούν για τις ημέρες λειτουργίας του παζαριού έπεσε στο κενό. Έτσι, θα τηρηθούν αυστηρά όσα προβλέπονται από το νόμο. Πρακτικά για τους πολίτες σημαίνει ότι θα φτάσουν στο σημείο του παζαριού με ταξί του Βόλου. Όσοι, όμως, θα περιμένουν να επιβιβαστούν στο Διμήνι για την επιστροφή τους δε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ταξί του Βόλου που μόλις θα έχει αφιχθεί, εκτός εάν το έχουν καλέσει τηλεφωνικά. Τη διαδρομή από Διμήνι προς Βόλο μπορούν να κάνουν μόνο τα τρία ταξί, που εδρεύουν στην Αισωνία.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, χθες στη Νομαρχία, έπειτα από αίτημα του δημάρχου Αισωνίας, που θέλησε να βρεθεί τρόπος για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του παζαριού, οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση και κατέληξε σε αδιέξοδο.
Ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο αρμόδιος αντινομάρχης Ν. Ντίτορας, όμως, η διαμάχη που υπάρχει δεν επέτρεψε στους ιδιοκτήτες ταξί να «τα βρουν».
Παρουσία του δημάρχου Αισωνίας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Οδηγών Ταξί Βόλου-Ν. Ιωνίας Ηλ. Καλιακούδας, ο εκπρόσωπος των Οδηγών Ραδιοταξί Βόλου Β. Αλεξίου και ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ταξί Αισωνίας κ. Βούλγαρης συναντήθηκαν χθες στο γραφείο του αντινομάρχη Ν. Ντίτορα.
Στα διοικητικά όρια του δήμου Αισωνίας, τα τρία ταξί που έχουν το δικαίωμα να κάνουν πιάτσα δεν επαρκούν, ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση. Ο δήμαρχος ζήτησε να εξεταστεί εάν, μόνο για τις ημέρες λειτουργίας του παζαριού, υπήρχε δυνατότητα να βοηθήσουν τα ταξί του Βόλου.
«Αυτό δεν είναι σύννομο και μόνο άτυπα θα μπορούσε να γίνει μία συμφωνία», εξήγησε χθες ο κ. Ντίτορας, λέγοντας ότι οι ταξιτζήδες του Bόλου μπορούν να μεταφέρουν κόσμο στην Aισωνία, χωρίς όμως να πάρουν κόσμο από εκεί και να τον μεταφέρουν στο Βόλο. «Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν κάποιος από την Aισωνία καλέσει ταξί με τηλέφωνο, βάσει του νόμου».
Αφού οι του Βόλου θα έπαιρναν κόσμο από την Αισωνία, τότε της Αισωνίας ζήτησαν να έχουν και εκείνοι για το ίδιο χρονικό διάστημα να παίρνουν κούρσες από το Βόλο για το παζάρι.
Οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου αρνήθηκαν –σε χθεσινό έκτακτο συμβούλιο η διοίκηση του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Οδηγών Ταξί Βόλου-Ν. Ιωνίας υιοθέτησε τη στάση που τήρησε στη σύσκεψη ο πρόεδρος- εκφράζοντας φόβους να παγιωθεί η ίδια κατάσταση και μετά την «αυλαία» του παζαριού.
Έτσι, από την πλευρά τους αντέτειναν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν, παίρνοντας κόσμο από το παζάρι προς το Βόλο, δίνοντας προτεραιότητα στην πιάτσα στα ταξί της Αισωνίας. Σε αυτό συνάντησαν την άρνηση της άλλης πλευράς.
«Χρυσή τομή δεν βρέθηκε, άτυπη συμφωνία δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει και κατά συνέπεια θα εφαρμοστεί ότι ο νόμος προβλέπει», δήλωσε ο αντινομάρχης.
Ο δήμαρχος Αισωνίας αναζητεί πλέον άλλους τρόπους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του παζαριού, όπως να εξασφαλίσει περισσότερα πούλμαν από το ΚΤΕΛ για τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου