ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο παροχών από το βήμα της ΔΕΘ

σχέδιο-παροχών-από-το-βήμα-της-δεθ-851206

Ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει επίδομα φτώχειας 1.000 ευρώ, εθνική κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ με ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ, αυξήσεις σε πολύτεκνους και επίδομα για τρίτο παιδί και αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ.
Επίσης, θα ανακοινώσει την καθιέρωση Ταμείου για προσυνταξιοδότηση των μακροχρόνια ανέργων και Ταμείου για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των εισοδημάτων από 29% σε 27% για το κλιμάκιο από 12.000-30.000 ευρώ και τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 39% σε 37%. Όλα αυτά από το 2008, ενώ από το 2009 ο κεντρικός φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 25%.
Όσο για τους λόγους που θα προτάξει ο πρωθυπουργός για τις αποφάσεις του, αυτοί είναι: Ο πρώτος και βασικότερος ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα βλάψει την οικονομία και τη χώρα.
Στη συνέχεια θα τονίσει ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις προγραμματικές της εξαγγελίες και ότι ουσιαστικά η τετραετία της κυβέρνησης έχει εξαντληθεί.
Από το στοιχείο αυτό προκύπτει επίσης το συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επικαλεστεί «εθνικούς λόγους» για να προκηρύξει εκλογές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου