ΤΟΠΙΚΑ

«Δάσος» με χασίς εντοπίστηκε στον Αλμυρό

δάσος-με-χασίς-εντοπίστηκε-στον-αλμ-851206

Σημαντική επιτυχία… αξιοποιώντας πληροφορίες από αέρος για το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν να εντοπίσουν δύο φυτείες χασίς σε αγροτική περιοχή του Αλμυρού, με 473 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, που το ύψος τους ξεπερνούσε τα τρία μέτρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι επιστρατεύτηκε φορτηγό, για να μεταφερθούν τα δενδρύλλια από τον Αλμυρό στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στο Βόλο.
Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιεί πτήσεις για το συγκεκριμένο σκοπό, πετώντας πάνω από την περιοχή του Αλμυρού, εντόπισε δενδρύλλια χασίς, ανάμεσα σε καλλιέργειες βάμβακος και καλαμποκιού. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, που άρχισε να παρακολουθεί την αγροτική περιοχή «Μαγγανίτσα» Αλμυρού, κοντά στην περιοχή της παραλίας Πλατάνου.
Χθες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο κτήμα και συνέλαβαν 66χρονο γεωργό από τον Αλμυρό, ο οποίος καλλιεργούσε τις φυτείες. Όπως αποκαλύφθηκε ο 66χρονος είχε φροντίσει τη φυτεία με τα ψηλά δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα 3,20 μέτρα, να την τοποθετήσει ανάμεσα στις καλλιέργειες αραβόσιτου, ενώ τα μικρά δενδρύλλια ύψους μέχρι 1,5 μέτρο, τα είχε τοποθετήσει ανάμεσα στη βαμβακοκαλλιέργεια, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φυτείες είχαν αρχίσει να καλλιεργούνται επιμελέστατα από τον γεωργό από τον περασμένο Φεβρουάριο και σύμφωνα με υπολογισμούς, κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, θα μπορούσαν να του αποδώσουν περίπου 250 έως 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Ο 66χρονος κάτοικος Αλμυρού έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης.
Κατά την προανάκριση ο δράστης αρνήθηκε ότι οι φυτείες ανήκαν σε αυτόν. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας προκειμένου να του απαγγείλει κατηγορίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου