ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογομαγειρέματα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

εκλογομαγειρέματα-σε-ν-δ-και-πασοκ-851206

Μπορεί οι …μισοί να βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο ο πολιτικός «πυρετός» καλά κρατεί για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στο Νομό Μαγνησίας.
Το σκηνικό πυροδότησε η δημοσιοποίηση γκάλοπ της GPO που δείχνει κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2004.
Ειδικότερα η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και τα στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας προχθές Κυριακή, δείχνουν τη Ν.Δ να λαμβάνει ποσοστό 34,1% έναντι 45,9% που είχε λάβει το 2004. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό 33,1% έναντι 39,5% που είχε πάρει το 2004.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το ΚΚΕ στη Μαγνησία φθάνει σήμερα το 8,5% έναντι του 7,1% που είχε πάρει το 2004. Αντίστοιχα ο Συνασπισμός λαμβάνει 4% έναντι του 2,2% που είχε πάρει το 2004. Ο ΛΑΟΣ που εμφανίζεται για πρώτη φορά φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 3,3%, ενώ ένα ποσοστό 0,6% επιλέγει άλλο κόμμα, ένα ποσοστό 3,8% ψηφίζει λευκό και ένα ποσοστό «δεν απάντησε».
Ωστόσο μπορεί ο χρόνος προκήρυξης των εκλογών να είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, φαίνεται όμως ότι σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι εκλογικοί μηχανισμοί των κομμάτων και στη Μαγνησία, ενώ ετοιμάζονται και τα ψηφοδέλτια.
…Χθες η ίδια αθηναϊκή εφημερίδα, « Ελεύθερος Τύπος», με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, υπογράμμισε πως αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο η Ρηγίλλης θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα 200 ονόματα υποψηφίων για τις λίστες του κόμματος. Ειδικότερα για τη Μαγνησία το δημοσίευμα αναφέρει ότι «στο περιθώριο της ανομολόγητης κόντρας μεταξύ των κ.κ Θανάση Νάκου, Γιώργου Σούρλα και της κ. Ζέττας Μακρή, ως πιθανοί υποψήφιοι φέρονται οι κ.κ Κ. Μπούρχας, Έλενα Αντωνοπούλου, Γ. Σπηλιόπουλος, Βασ. Χατζόπουλος και Αργ. Κοπάνας».
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν καθημερινά οι πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι έχει «κλειδώσει» και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα συγκληθεί το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ως υποψήφιοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρονται οι Ροδ. Ζήση, Κ. Καρτάλης, Πετρούλα Ντελεδήμου, Βασ. Νιζάμης, Γιαν. Αναστασίου, Δημ. Γεωργιάδης και ο γιατρός Γιαν. Πολύζος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου