ΤΟΠΙΚΑ

Έλεγχοι σε πισίνες και open bars …

έλεγχοι-σε-πισίνες-και-open-bars-851206

Έστω και προς το τέλος του καλοκαιριού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ανοίγει το κεφάλαιο «πισίνες. Τις επόμενες ημέρες νομαρχιακό κλιμάκιο πρόκειται να περιοδεύσει στα νησιά των Βορείων Σποράδων ελέγχοντας τις άδειες για τις πισίνες που λειτουργούν.
Ένα δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο ταυτόχρονα θα διερευνηθεί, είναι τα «open bars». Οι καταγγελίες κατοίκων και τουριστών στα νησιά, για ανοιχτά μπαρ, τα οποία προκαλούν ηχορύπανση πληθαίνουν. Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας θα εξετάσει υπό ποιες συνθήκες λειτουργούν.
Πισίνες σε ξενοδοχειακά καταλύματα και ανοιχτά μπαρ μπαίνουν στο «στόχαστρο» της νομαρχιακής αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών της.
Χθες, τα δύο θέματα και οι ενέργειες, που θα ακολουθήσουν, απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια, με τη συμμετοχή της αντινομάρχη Υγείας Ντίας Βουβαλούδη και του διευθυντή Υγείας της ΝΑΜ Ν. Βέτσικου.
Αποφασίστηκε εντός των επομένων ημερών κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας να μεταβεί στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Καταρχήν θα ελεγχθούν οι άδειες από τις πισίνες που ήδη λειτουργούν, ενώ σε όσες περιπτώσεις αποδειχθεί ότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις θα λάβουν την απαιτούμενη πιστοποίηση.
Ταυτόχρονα, το ίδιο κλιμάκιο υπαλλήλων, με εντολή του νομάρχη, θα κάνει «φύλλο και φτερό» τις άδειες λειτουργίας των «open bars». Οι καταγγελίες για ηχορύπανση από τη λειτουργία των καλοκαιρινών μπαρ στις Β. Σποράδες πληθαίνουν και οι υπηρεσίες θα εξετάσουν ποια από αυτά λειτουργούν με άδεια και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ποια όχι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου