ΤΟΠΙΚΑ

Έπεσαν σε … καπάτσο γέροντα

έπεσαν-σε-καπάτσο-γέροντα-851206

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 8.000 ευρώ για την καθεμιά, αποφάσισε ο Ανακριτής Βόλου, μετά την απολογία των τριών αθιγγάνιδων , που είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τουλάχιστον έξι ηλικιωμένους στο Βόλο και να τους αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 17.000 Ευρώ.
Ο Ανακριτής επέβαλε στις τρεις κατηγορούμενες για κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και για απάτη τον περιοριστικό όρο να μην έχουν συναναστροφή η μία με την άλλη, καθώς και να παρουσιάζονται τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Ειδικότερα οι τρεις αθίγγανες, ηλικίας 32,34 και 36 ετών, είχαν έρθει στο Βόλο πριν από ένα περίπου μήνα και στο διάστημα αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν έξι ηλικιωμένα άτομα -πέντε γυναίκες και έναν άνδρα- ηλικίας από 78 έως και 85 ετών.
Συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη , στο Βόλο, την ώρα που βάδιζαν στο δρόμο και αφού προηγουμένως είχαν εμφανισθεί σε 81χρονο συνταξιούχο προφασιζόμενες ότι ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν διαμέρισμα. Οι δύο από αυτές τον απασχόλησαν και η τρίτη κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 500 Ευρώ. Ο ηλικιωμένος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αντελήφθη την απώλεια των χρημάτων του και έσπευσε να κάνει την σχετική καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Με βάση τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε, οι αστυνομικοί κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να τις εντοπίσουν και να τις συλλάβουν.
Από την προανάκριση όμως προέκυψε ότι οι αθίγγανες είχαν εξαπατήσει μέσα στον μήνα άλλα πέντε άτομα, που ωστόσο δεν είχαν κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.
Σε μία μάλιστα περίπτωση οι αθίγγανες κατάφεραν να οδηγήσουν την ηλικιωμένη στην τράπεζα και έκανε ανάληψη 10.000 Ευρώ από τραπεζικό της λογαριασμό, επειδή την είχαν πείσει ότι αν τους δώσει χαρτονομίσματα, ο αριθμός των οποίων να λήγει σε 9, θα πάρουν τετραπλάσια σύνταξη χηρείας (!).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου