ΤΟΠΙΚΑ

Nέα γέφυρα στο ύψος της Λαχαναγοράς

nέα-γέφυρα-στο-ύψος-της-λαχαναγοράς-263441

Την ανάγκη να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για κατασκευή νέας γέφυρας στον χείμαρρο Ξηριά, στο ύψος της Λαχαναγοράς, στο πλαίσιο του έργου που εκτελείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατό να αναζητηθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης, επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας χειμάρρου Ξηριά (Τμήμα Χ.Θ 0+350 έως Χ.Θ. 2200)», η οποία εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την καθαίρεση της παλαιάς γέφυρας που βρίσκεται στο ύψος της Λαχαναγοράς.

«Τα έργα στον χείμαρρο Ξηριά έχουν εξαιρετική σημασία για την αντιπλημμυρική προστασία συνολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και ιδιαίτερα των δυτικών συνοικιών της πόλης και φυσικά πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα» επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης. «Θα πρέπει, ωστόσο, να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για κατασκευή νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο, από το οποίο εδώ και χρόνια εξυπηρετείται η κίνηση από και προς τη Λαχαναγορά», υπογραμμίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι «η παρέμβαση αυτή πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ενταχθεί στο πλαίσιο του έργου που εκτελείται ή, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, να αναζητηθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης. Ο Δήμος Βόλου είναι διατεθειμένος να αναλάβει τη σύνταξη της σχετικής μελέτης».

Το αντιπλημμυρικό έργο του Ξηριά εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Σεπτέμβριο του 2010 από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Μετά από διαγωνισμό που διεξήχθη στις 11/1/2011 αναδείχθηκε Ανάδοχος η εταιρία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ με έκπτωση 39,01% και ο τελικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 10.672.771,36€, υπήρχε δε πρόβλεψη να ολοκληρωθούν σε 24 μήνες. Οι σχετικές εργασίες πραγματοποιούνται κατά μήκος του χειμάρρου Ξηριά, από τη γέφυρα της οδού Αθηνών έως τη νέα γέφυρα Διμηνίου στην κοίτη του χειμάρρου και σε συνολικό μήκος 1.850m. Κρίνονται ως νευραλγικής σημασίας για το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου και ιδιαίτερα για τη συνοικία της Νεαπόλεως, συνδυάζονται δε με αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιήθηκαν από το Δήμο Βόλου στο χείμαρρο Κραυσίνδωνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου