ΤΟΠΙΚΑ

Ξηλώθηκε η κεραία στη Νέα Ιωνία

ξηλώθηκε-η-κεραία-στη-νέα-ιωνία-851206

Απομακρύνθηκε χθες, με ευθύνη της ίδιας της εταιρείας, η κεραία κινητής τηλεφωνίας που ήταν τοποθετημένη σε τριώροφη οικοδομή στη συμβολή των οδών Ιασωνίδη και Αγ. Φωτεινής, στη Νέα Ιωνία.
Η αποξήλωση έγινε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας το οποίο έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την απομάκρυνσή της κεραίας και αφού ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή απόφαση για τη σύσταση συνεργείου κατεδάφισης.
«Δικαιώνεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, η οποία με τη συνδρομή των περιοίκων έδωσε αγώνα για την απομάκρυνση της κεραίας, ακολουθώντας το δρόμο της νομιμότητας και της αποτελεσματικής διεκδίκησης», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μαβίδης χαιρετίζοντας τη θετική έκβαση της υπόθεσης.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καουνάς υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας λειτουργεί αθόρυβα, άμεσα και αποτελεσματικά για το συμφέρον των δημοτών της πόλης.
Μετά την απόφαση του Εφετείου, ο κ. Καουνάς επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου προκειμένου να τον ενημερώσει για την προβλεπόμενη διαδικασία, ωστόσο η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει από μόνη της στην απομάκρυνση της κεραίας και χθες το πρωί άρχισε το έργο της αποξήλωσης. Παρουσία των Αντιδημάρχων Ν. Ιωνίας Γ. Κουφογεώργου και Γ. Καουνά και των δημοτικών συμβούλων Στ. Λημνιού και Κ. Σακελλαρίου, συνεργείο της εταιρείας «WIND ΕΛΛΑΣ» προχώρησε στην αποσύνδεση των καλωδίων, ενώ με τη βοήθεια γερανού απομακρύνθηκε η κατασκευή τύπου «μπάρμπεκιου» με την ψηλή καμινάδα που έκρυβε μέσα της την κεραία.
Υπενθυμίζεται ότι είναι δεύτερη κεραία κινητής τηλεφωνίας (η πρώτη ήταν στη Βενιζέλου – Προύσσης) που αποξηλώνεται στο Δήμο Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες, μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2007. Και στις δυο περιπτώσεις, οι κεραίες ήταν τοποθετημένες
σε πυκνοδομημένες περιοχές της Νέας Ιωνίας με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση των περιοίκων, οι οποίοι κατήγγειλαν την ύπαρξή τους στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου. Αμέσως κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και υπήρξε θετική έκβαση των υποθέσεων.
Η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας διαβεβαιώνει τους κατοίκους της πόλης ότι είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, γι’ αυτό και αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τέτοιου είδους ζητήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου