ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις για τον Οραματιστή του Γένους

εκδηλώσεις-για-τον-οραματιστή-του-γέν-851206

Το υπουργείο Παιδείας, με απόφασή του, θα χρηματοδοτήσει τις δράσεις για τα 250 χρόνια από τη Γέννηση του Ρήγα με επιχορήγηση προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, ύψους 135.000 ευρώ.
Οι σχετικές διαδικασίες έγκρισης χρηματοδότησης του προγράμματος εκδηλώσεων-δράσεων-πρωτοβουλιών για τα 250 χρόνια από την Γέννηση του Ρήγα, που υπέβαλε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στο υπουργείο Παιδείας ολοκληρώθηκαν.
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Σκιαδά ενημερώθηκε για την απόφαση του υπουργείου να επιχορηγήσει τη ΝΑΜ.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με συγκεκριμένες δράσεις από τη Βουλή των Ελλήνων. Για το λόγο αυτό θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 10.000 ευρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από σχετική έγκριση για τη διοργάνωση του συνεδρίου, με θέμα «Η επιρροή του Συντάγματος του Ρήγα στην ελληνική συνταγματική σκέψη», που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού του προγράμματος.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπατόλιας, «μετά από μήνες συστηματικής προετοιμασίας, συναντήσεων και επαφών τελικά καταφέραμε να χρηματοδοτηθεί η περιοχή μας για την υλοποίηση των εκδηλώσεων-δράσεων-πρωτοβουλιών για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ρήγα. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας σε συνεργασία με το δήμο Βελεστίνου, τη γενέτειρα του Ρήγα, την υποστήριξη του δήμου Ζαγοράς και των άλλων επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων, τιμά φέτος τη γέννηση του μεγάλου οραματιστή από το Βελεστίνο.
Ο εορτασμός της επετείου των 250 χρόνων από τη γέννηση του Ρήγα αποτελεί το πνευματικό χρέος της ΝΑΜ προς το μεγάλο οραματιστή της εθνικής ανεξαρτησίας του ελληνικού λαού και της χώρας μας.»
Μετά τη θετική εξέλιξη, ο νομάρχης ευχαρίστησε δημόσια τον υφυπουργό Εσωτερικών Θαν. Νάκο, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα και τους βουλευτές Ζέττα Μακρή, Ροδούλα Ζήση και Ν. Γκατζή, τον δήμαρχο Φερών Κ. Κανάρη, τη δήμαρχο Ζαγοράς Α. Μανίνη, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ι γνάτιο, τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή, για τη στήριξη και τη βοήθεια που προσέφεραν όλο αυτό το διάστημα, «ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τη σχετική χρηματοδότηση από το ΥΠΕΠΘ, καθώς και από τη Βουλή των Ελλήνων».
Η πρωτοβουλία του νομάρχη Μαγνησίας επιτεύχθηκε μετά από την συντονισμένη πρόταση της ΝΑΜ, ΟΤΑ, της Μητρόπολης Δημητριάδος, της ΕΚΠΟΛ και άλλων φορέων, η οποία παρουσιάστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Τιμητικής Επιτροπής, τον περασμένο Μάρτιο.
Στόχος του προγράμματος μέσα από το τρίπτυχο εκδηλώσεις-δράσεις-πρωτοβουλίες είναι να ξεπηδήσουν θεσμοί κύρους.
Το αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και η φιλοσοφία του προγράμματος για τα 250 χρόνια από τη Γέννηση του Ρήγα θα παρουσιαστεί σύντομα σε συνέντευξη Τύπου, μετά από συνεδρίαση της Τιμητικής Επιτροπής στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου