ΤΟΠΙΚΑ

Βοήθεια για τη ΔΕΥΑΜΒ

βοήθεια-για-τη-δευαμβ-851206

Την αρωγή του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκου, προκειμένου η ΔΕΥΑΜΒ να μπορέσει να προμηθευτεί δυο μονάδες αντιστροφής όσμωσης συνολικής παραγωγής 4.560 m3 νερού ανά ημέρα, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 € πλην ΦΠΑ, ζητεί με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της διαδημοτικής επιχείρησης κ. Αλέκος Βούλγαρης.
Σε επιστολή που απέστειλε ο ίδιος προς τον κ. Νάκο, επισημαίνει τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε το πρόβλημα της λειψυδρίας του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, ιδιαίτερα σε χρονιές σαν την τρέχουσα, οπότε τα πηγαία νερά είναι ελάχιστα σε σημαντικό εύρος και του εκτός του διανεμόμενου νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, έχει ως αποτέλεσμα σε περιπτώσεις αιχμής να μη πληρούνται οι απαιτήσεις της ΚΥΑ V2/2600/2001, σε ότι αφορά τα χλωριούχα, καθώς εμφανίζονται υπερβάσεις του ορίου των 250mg/l.
Το γεγονός αυτό έχει επιπτώσεις σε όλες τις πλευρές της ζωής της πόλης (π.χ. τουρισμός) και γενικότερα δημιουργεί προβλήματα στη συνολική εικόνα της.
Με δεδομένους τους μεγάλους στόχους της πόλης, (ταξίδι Αργούς, διεκδίκηση Μεσογειακών Αγώνων), θα παρακαλούσαμε για την αρωγή σας στην αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος.
Η ΔΕΥΑΜΒ έχει ετοιμότητα για την προκήρυξη προμήθειας δυο μονάδων αντιστροφής όσμωσης συνολικής παραγωγής 4.560 m3 νερού ανά ημέρα, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 € πλην ΦΠΑ.
Σημειώνουμε ότι πέραν της προμήθειας των μονάδων οι λοιπές εργασίες (ανόρυξη γεωτρήσεων, δίκτυα και οι εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας), έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Θα παρακαλούσαμε, κύριε Υφυπουργέ, για την κάλυψη του κόστους της προμήθειας, από τις πιστώσεις ΥΠΕΣΔΑΑ, όπως άλλωστε έχει συμβεί με ανάλογες χρηματοδοτήσεις σε πλειάδα νησιωτικών περιοχών.
Βέβαιοι εκ προοιμίου για την ανταπόκρισή σας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου