ΤΟΠΙΚΑ

Δεν ευθύνεται ο Φορέας για τις απαγορεύσεις

δεν-ευθύνεται-ο-φορέας-για-τις-απαγορε-851206

Αρνείται κατηγορηματικά την ανάμειξη του Θαλάσσιου Πάρκου στον κυκεώνα των απαγορεύσεων ο πρόεδρος αυτού κ. Νεοφύτου, ο οποίος μιλώντας στον “Τ” τονίζει: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με κατηγορούν. Εγώ ανέλαβα ως πρόεδρος αυτού του φορέα από το 2006 με σκοπό να βοηθήσω το νησί. Αν πιστεύουν ότι δεν το κάνω, να μου ζητήσουν να παραιτηθώ από τη θέση μου. Όμως δε θα το κάνω, γιατί έχω μάθει να μάχομαι. Το έχω πάρει πατριωτικά το ζήτημα και πιστεύω ότι πρέπει οι κάτοικοι να καταλάβουν ότι η ύπαρξη του φορέα Διαχείρισης υπάρχει για το καλό τους και όχι να τους δημιουργεί προβλήματα. Δεν φταίμε εμείς για την όποια μείωση του τουρισμού στο νησί, όπως αναφέρουν κάποιοι στα μέσα ενημέρωσης. Αυτοί οι ίδιοι που τα λένε, είναι οι παράνομοι οι οποίοι καλύπτονται πίσω από τέτοιες δηλώσεις”.

Χθες το πρωί ωστόσο ο εκπρόσωπος του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου κ. Βασίλης Κουρούτος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον εκφραστή της κίνησης διαμαρτυρίας κ. Νίκο Καρακατσάνη. “Μου επιτέθηκε το πρωί στο λιμάνι την ώρα που έβγαζα το φορείο από το σκάφος του Φορέα και με γρονθοκόπησε. Με έβριζε συνέχεια και με ξαναχτύπησε λίγο αργότερα, ενώ προσπαθούσα να ξεφύγω. Ευτυχώς τον συγκράτησε για λίγο κάποιος ψαράς και μπόρεσα να ξεφύγω”.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος τον απειλεί και τον εξυβρίζει. “ Όποτε με βλέπει, με βρίζει και με απειλεί. Εξαιτίας του δεν μπορώ να κατέβω στο λιμάνι”, καταλήγει ο κ. Κουρούτος, ο οποίος από νωρίς το πρωί κατέθεσε μήνυση στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για το συμβάν τη λιμενική αρχή του νησιού. Μάλιστα αμέσως μετά το συμβάν κατέφυγε στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Ο “Τ” ωστόσο επικοινώνησε και με τον φερόμενο ως θύτη κ. Καρακατσάνη, ο οποίος με δήλωσή του αναιρεί τα όσα λέγονται γι΄ αυτόν. “Δεν τον χτύπησα σε καμία περίπτωση. Εκείνος με προκάλεσε το πρωί στην παραλία, αλλά δε σήκωσα χέρι. Αν το είχα κάνει, θα είχε σίγουρα μάρτυρες, καθώς έγινε το πρωί όπου υπήρχαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι στο λιμάνι. Με έβρισε και με προκάλεσε ο ίδιος. Ωστόσο δε θέλω να δώσω συνέχεια στο γεγονός. Αν πάντως ισχύει το ότι μου κατέθεσε μήνυση, θα του κάνω κι εγώ και θα τα βρούμε μετά στα δικαστήρια”.
Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος του Φορέα κ. Νεοφύτου υπογράμμισε: “Πρόκειται για γνωστό τραμπούκο με βεβαρημένο παρελθόν. Το συμβάν δε θα το αφήσουμε να τελειώσει έτσι. Μόλις επιστρέψω από τις διακοπές μου, περίπου στις 20 Αυγούστου, θα διαμαρτυρηθούμε γι΄ αυτό ακόμη και στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Δε μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτό το νησί”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου