ΤΟΠΙΚΑ

Δανεικές διακοπές για τους Βολιώτες

δανεικές-διακοπές-για-τους-βολιώτες-851206

Η ανάγκη για τις καλοκαιρινές διακοπές αναγκάζει ολοένα και περισσότερους Έλληνες να καταφεύγουν ακόμη και σε τραπεζικό δανεισμό, με σκοπό να περάσουν ευχάριστα τις λίγες ημέρες της άδειάς τους. Το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να γίνεται έντονο και στο Βόλο τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή που διάφορες τράπεζες προσφέρουν δελεαστικά πακέτα δανείων με ανταγωνιστικά επιτόκια. Τα λεγόμενα διακοποδάνεια μπορεί κάποιος να τα βρει τουλάχιστον σε 5-6 τραπεζικούς φορείς, με απώτερο σκοπό “δανεικές” καλοκαιρινές βουτιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Σύμφωνα με διευθυντές καταστημάτων τραπεζών του Βόλου, τα διακοποδάνεια άρχισαν να “ανθίζουν” την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα να σύρουν στο χορό και άλλους τραπεζικούς οργανισμούς. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Θανάσης Γουλιώτης Τουλάχιστον στο δικό μας κατάστημα τα λεγόμενα διακοποδάνεια πηγαίνουν καλά. Υπάρχει αρκετή κίνηση από τους Βολιώτες, οι οποίοι επιλέγουν να περάσουν τις φετινές τους διακοπές λαμβάνοντας περίπου 3.000-4.000 ευρώ δανεικά από το Ταμιευτήριο με πολύ καλούς όρους αποπληρωμής. Βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που επιλέγουν ακόμη και το ανώτερο ποσό που χορηγούμε, τα 6.000 ευρώ”.
Ανάλογη η κατάσταση και στην Εθνική Τράπεζα, όπου τα διακοποδάνεια είναι από τις υπηρεσίες που διαφημίζονται αρκετά αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με το διευθυντή καταστήματος της Εθνικής στο Βόλο κ. Τσακανίκα, “δεν μπορώ να πω ότι έχουμε τεράστια ζήτηση. Υπάρχει βέβαια, ειδικά αυτή την περίοδο, αλλά σίγουρα οι Βολιώτες είναι συγκρατημένοι στα οικονομικά τους. Παρόλα αυτά όσοι επιθυμούν, μπορούν να λάβουν ανάλογα δάνεια μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, με ανώτερο ποσό τα 6.000 ευρώ”.
Ακόμη μεγαλύτερο όριο χορήγησης χρημάτων ωστόσο προσφέρει η Αγροτική, καθώς το ανώτερο ποσό διακοποδανείων αγγίζει τις 15.000 ευρώ. Ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος κ. Θανασούλης σημειώνει: “Είναι γνωστό ότι η τράπεζά μας προσέχει τους πελάτες της. Ένας τρόπος λοιπόν να το αποδείξουμε, είναι το να βρισκόμαστε κοντά τους και στις διακοπές με τα λεγόμενα διακοποδάνεια. Με τους καλύτερους όρους αποπληρωμής και φυσικά χωρίς καμία επιβάρυνση σε όποιον επιθυμήσει να τα ξεχρεώσει νωρίτερα από τη συμφωνημένη ημερομηνία. Στόχος μας είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης που υπάρχει με τους πελάτες μας, που κατά κύριο λόγο είναι αγρότες”.
Σε μια γενικότερη ματιά τώρα για τις συμφέρουσες προσφορές των διακοποδανείων ο “Τ” καταγράφει τα επιτόκια των τραπεζών, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιλέξουν αυτό που τους συμφέρει. Στην Εθνική Τράπεζα το επιτόκιο είναι 5,67% σταθερό για ένα χρόνο και μετέπειτα κυμαινόμενο με 9.5%. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 3,95% σταθερό για ένα χρόνο και στη συνέχεια 8,65% κυμαινόμενο, στην Αγροτική Τράπεζα 8,5% σταθερό για δύο χρόνια και κυμαινόμενο 10,50% και στην Aspis Bank 7,9% κυμαινόμενο και με τρίμηνη άτοκη περίοδο χάριτος.
Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα χρήματα των διακοποδανείων δε χρησιμοποιούνται για τις θερινές διακοπές των Ελλήνων, αλλά για να καλυφθούν “τρύπες” στις οικονομικές τους υποχρεώσεις…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου