ΤΟΠΙΚΑ

«Βρέθηκα στη διαδρομή της τρέλας του!»

βρέθηκα-στη-διαδρομή-της-τρέλας-του-266426

Με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στους γνωστούς, τους φίλους και τους συγγενείς του, ο καθηγητής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στο Βόλο Μιχάλης Ανετόπουλος για την περίεργη περιπέτεια που βίωσε το βράδυ της 4ης Ιουνίου, όταν κινούμενος με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του στη διασταύρωση των οδών Αχιλλέως και Αναλήψεως δέχθηκε αναίτια άγρια επίθεση από δικυκλιστή, ο οποίος του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με αυτοσχέδια λάμα τύπου σπαθιού.

Δύο είναι οι λόγοι αυτής της επιστολής του, όπως εξηγεί. Ο πρώτος να καθησυχάσει όσους τον αγαπούν και τον σκέπτονται και ο δεύτερος να βάλει ένα γρήγορο τέρμα στην όποια παραφιλολογία έχει προκύψει ή πιθανόν να προκύψει στο μέλλον περί «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», «μια έκφραση στην οποία ιδιαίτερα αρέσκεται μερίδα του τύπου, αλλά και μέρος του πληθυσμού που βρίσκει ενδιαφέρουσα την εξιχνίαση «σκοτεινών» υποθέσεων», όπως αναφέρει.

Ο κ. Ανετόπουλος ξεκαθαρίζει και δηλώνει – ειδικά σε όσους δεν τον γνωρίζουν καλά όπως επισημαίνει- ότι δεν έχει και δεν είχε ποτέ κανενός είδους λογαριασμούς ανοικτούς με κανένα συνάνθρωπό του – πολύ δε περισσότερο με ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν φόνο εκ προμελέτης.

«Ο άνθρωπος που μου επιτέθηκε, όπως πληροφορήθηκα από την αστυνομία, ήταν γείτονάς μου, τον οποίο δεν γνώριζα ούτε εξ ονόματος, ούτε εξ όψεως. Δεν είχα ποτέ την παραμικρή επαφή μαζί του και σίγουρα δεν του προξένησα – σαν Μιχάλης Ανετόπουλος – κάποιο «απειροελάχιστο κακό» που να δικαιολογεί τη μανία του να μου αφαιρέσει τη ζωή», επισημαίνει και συνεχίζει:

«Την πρώτη μέρα της ταλαιπωρίας και τις ατέλειωτες ώρες που πέρασα σε ένα φορείο μέχρι να καταλήξει να γίνει η επέμβαση – 20 ώρες μετά το συμβάν – σκεφτόμουν την ατυχία που είχα να είμαι ένας στο εκατομμύριο που βρέθηκε στη διαδρομή της τρέλας του. Όμως σταδιακά αναθεώρησα και πραγματικά πιστεύω ότι ήμουν πολύ τυχερός που το άτομο αυτό επέλεξε εμένα αντί για κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς μου και που ευτυχώς δεν πέτυχε το σκοπό του. Το ίδιο θέλω και εσείς, οι φίλοι μου, να σκέφτεστε για μένα. Πόσο τυχερός είμαι που θα μπορέσω να είμαι πάλι κοντά σας, να πιω τα τσιπουράκια μου και να κάνω όλα όσα κάνουν τους Βολιώτες ευτυχισμένους».

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του, ενημερώνει ότι μετά την πρώτη επέμβαση που στην πράξη αποτελούσε συμμάζεμα του προσώπου του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από τα σκισίματα που του προκάλεσε το αυτοσχέδιο σπαθί/λοστός του δράστη, οι γιατροί επικεντρώθηκαν στο κατά πόσο μπορεί να ανακτήσει την όρασή του από το αριστερό μάτι. «Mε διαβεβαιώνουν ότι έχει χαθεί μόνον προσωρινά. Ελπίζω πως έχουν δίκιο και πως με την βοήθεια του Θεού και τις προσευχές των φίλων θα είμαι σύντομα όπως και πριν κοντά στις αγαπημένες μου δουλειές, στους μαθητές μου και στους πελάτες μου».

«Τελειώνοντας θέλω να στείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους εσάς – τους εκατοντάδες συνανθρώπους μου – που με τηλεφωνήματα, επισκέψεις, επαφές με δικούς μου ανθρώπους και με τόσους άλλους τρόπους μου στείλατε μηνύματα αγάπης και ενδιαφέροντος. Έστω κι αν δεν μπορούσα να σας μιλήσω στο τηλέφωνο – ειδικά στην αρχή – να ξέρετε ότι το ενδιαφέρον σας ήταν βάλσαμο στον πόνο.

Θα τα πούμε κι από κοντά σύντομα. Κι αν στην αρχή δεν σας βλέπω καλά-καλά για να σας αναγνωρίσω, εσείς που δεν θα έχετε τέτοιο πρόβλημα ελάτε να μου μιλήσετε», καταλήγει στην ανοιχτή επιστολή ο Μιχάλης Ανετόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου