ΤΟΠΙΚΑ

Φορτηγό γεμάτο λαθρομετανάστες

φορτηγό-γεμάτο-λαθρομετανάστες-851206

Ενενήντα τρεις λαθρομετανάστες “έκρυβε” μία νταλίκα, που πριν περάσει τους Αγίους Θεοδώρους ακινητοποιήθηκε από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Βόλου.
Επί ποδός η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η Πολιτική Προστασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Επιχείρηση μεταφοράς των λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής στο ΚΤΕΟ του Βόλου βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το βράδυ.
“Όλα είναι υπό έλεγχο” δήλωσε αργά χθες το βράδυ στον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ” ο νομαρχιακός σύμβουλος και εντεταλμένος στα ΠΣΕΑ κ. Χαρ. Τσαμπάζης, που μετά από την ενημέρωση του Νομάρχη Απ. Παπατόλια, ανέλαβε την διευθέτηση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται στις αρμοδιότητες της ΝΑΜ.
Η νταλίκα κατευθύνονταν στην Αθήνα με στοιβαγμένους στην καρότσα 93 λαθρομετανάστες, όλοι τους άνδρες νεαρής ηλικίας, Αφγανοί, Ιρακινοί, Κούρδοι και Πακιστανοί.
Στο ύψος των Αγ. Θεοδώρων έγινε μπλόκο, η νταλίκα μεταφέρθηκε στον κόμβο του Βελεστίνου και από εκεί η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, σε συνεργασία με την ΝΑΜ, μέχρι αργά το βράδυ συντόνιζαν την επιχείρηση μεταφοράς των λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής που έχει δημιουργήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στην περιοχή του ΚΤΕΟ Βόλου.
Οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες θα παραμείνουν εκεί μέχρι να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα.
Χθες ξεκίνησε η καταγραφή τους, έγινε το πρώτο συσσίτιο, ενώ όπως τόνισε ο κ. Χαρ. Τσαμπάζης από σήμερα και για όσο καιρό χρειαστεί να παραμείνουν στο Κέντρο θα υπάρξει πλέον οργανωμένη σίτιση και παροχή των υπηρεσιών που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Σήμερα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής εξάλλου θα ξεκινήσει τις ιατρικές εξετάσεις κ.αλ.
Ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου