ΤΟΠΙΚΑ

Τραγωδία από κατάρρευση γέφυρας

τραγωδία-από-κατάρρευση-γέφυρας-851206

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και 60 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση γέφυρας, τμήματος αυτοκινητοδρόμου, στον Μισσισσιππή ποταμό, σύμφωνα με αξιωματούχους και ΜΜΕ, ενώ η τοπική εφημερίδα Minneapolis Star-Tribune κάνει λόγο για εννέα νεκρούς. Πολλά αυτοκίνητα έπεσαν στον ποταμό προκαλώντας φόβους για μεγαλύτερο απολογισμό των θυμάτων, καθώς η γέφυρα με αρκετές λωρίδες κυκλοφορίας, κατέρρευσε σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας της Μινεσότα δήλωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, από τη γέφυρα διέρχονταν 50-100 οχήματα τη στιγμή της κατάρρευσής της. Ένα φορτηγό τρένο κινείτο κάτω από αυτήν και κόπηκε στα δύο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WCCO.
Ο Μισσισσιππής ποταμός, που αποτελεί σημαντική ποτάμια οδό μεταφοράς, έκλεισε στην περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, σύμφωνα με το CNN, που επικαλέστηκε την αμερικανική Ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με έκθεση που είχε καταρτίσει η Υπηρεσία Μεταφορών της Μινεσότα τον Μάιο του 2006, επιθεωρητές είχαν διαπιστώσει την εμφάνιση ρωγμών καταπόνησης της υποδομής της γέφυρας και την κλίση σε δοκούς στήριξής της. Από την γέφυρα, που κατασκευάσθηκε από ατσάλι το 1967, διέρχονταν καθημερινά περίπου 200.000 οχήματα.
Ο Νορμ Κόλμαν, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Μινεσότα, δήλωσε στο CNN ότι η γέφυρα είχε ελεγχθεί προ τριετίας και είχε κριθεί ότι ήταν σε λειτουργική κατάσταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου