ΤΟΠΙΚΑ

Επανεξέταση 4 ψηφοδελτίων

επανεξέταση-4-ψηφοδελτίων-851206

Με ψήφους 6 υπέρ και 1 κατά το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε στις 23 Ιουλίου να παραπέμψει για επανεξέταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου 4 ψηφοδέλτια από τις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Φερών. Στις εκλογές θρίλερ του 2006, όπου είχε επικρατήσει ο σημερινός δήμαρχος κ. Κων/νος Κανάρης με ένα ψηφοδέλτιο διαφορά, ο συνδυασμός της υποψηφίας δημάρχου Ελένης Λαΐτσου είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να θεωρηθούν άκυρα 4 ψηφοδέλτια που προσμετρήθηκαν στο συνδυασμό του κ. Κανάρη.
Χθες κοινοποιήθηκε στους δικηγόρους της κ. Λαΐτσου η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναιρείται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου και επιστρέφονται για επαναληπτική κρίση 4 ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Κανάρη. Η απόφαση αναμένεται να προσδιοριστεί για συζήτηση περί τα τέλη Οκτωβρίου ή τον ερχόμενο Νοέμβριο. Πάντως η κ. Λαΐτσου θεωρεί την απόφαση θετική για το συνδυασμό της και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Δήλωση Ελένης Λαΐτσου για την απόφαση ΣτΕ
«Η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική για το συνδυασμό μας. Αναιρεί την πρωτόδικη απόφαση στο τμήμα που αφορά 4 ψηφοδέλτια και την επαναφέρει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου για νέα κρίση, που οφείλει να ακολουθεί το σκεπτικό και τις υποδείξεις του ΣτΕ.
Θεωρούμε ότι είναι μια εξέλιξη αναμενόμενη. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει ότι ψηφοδέλτια που έχουν προσμετρηθεί υπέρ του άλλου συνδυασμού είναι άκυρα. Το ΣτΕ μας δικαίωσε.
Περιμένουμε τη νέα εκδίκαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.
Ο συνδυασμός μας κινήθηκε και κινείται προεκλογικά και μετεκλογικά με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους τους πολίτες του Δ. Φερών. Δικαιούμαστε τη νίκη αυτών των εκλογών και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου