ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση για τις προσλήψεις

σύγκρουση-για-τις-προσλήψεις-851206

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη 13 ατόμων μόνιμου προσωπικού με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου.
Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, προκειμένου, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Καπούλας, να “συμπληρωθεί η προηγούμενη απόφαση που ελήφθη από το Δ.Σ. για την Καθαριότητα και το Πράσινο” και με μία προκήρυξη να γίνει εξαρχής η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις.
Οι εξηγήσεις του κ. Καπούλα δεν κρίθηκαν επαρκείς από τη μείζονα αντιπολίτευση που επιτέθηκε στη δημοτική αρχή, για να ανταπαντήσει τόσο ο δήμαρχος Βόλου, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ότι στις παραπάνω υπηρεσίες η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε χάος τόσο σε εξοπλισμό, όσο και σε εκκρεμότητες που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού.
Η αντιπαράθεση μάλιστα επεκτάθηκε κάποια στιγμή και στις Τεχνικές Υπηρεσίες, με τον πρώην δήμαρχο να υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι κάθονται διότι δεν τους ανατίθεται κανένα έργο και το δήμαρχο Βόλου να κατηγορεί την πρώην δημοτική αρχή για μηδενισμό και να επισημαίνει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 7 εργολαβίες ύψους 2 εκ. ευρώ στην πόλη και ειδικότερα στις συνοικίες που είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη αρχή.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καπούλας, κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν επένδυσε τα τελευταία δύο χρόνια στην καθαριότητα «ούτε για να αγοράσει βίδες», ενώ απαντώντας στον κ. Π. Μαρκάκη επισήμανε ότι οι ανάγκες των υπηρεσιών είναι δεδομένες και θα πρέπει να καλυφθούν.
Ο κ. Μαρκάκης υπαινίχθηκε ότι δεν υπάρχει κατεπείγον σε αυτές τις προσλήψεις, διότι, όπως τόνισε, εάν ήταν αναγκαίες, έπρεπε να έχει φροντίσει η δημοτική αρχή να τις συμπεριλάβει στην προηγούμενη απόφαση, ενώ παρατήρησε δεικτικά ότι “σε όποιον τομέα αναλαμβάνει αρμοδιότητες ο κ. Καπούλας, ακολουθούν προσλήψεις” και αναρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε “να αναλάβει και την Πολεοδομία που υπάρχουν ελλείψεις, για να ακολουθήσουν και εκεί προσλήψεις”.
Ο κ. Καπούλας με ειρωνικό τρόπο υποδέχτηκε τις επισημάνσεις του πρώην αντιδημάρχου, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, αφού αποχωρούν 14 άτομα με αποτέλεσμα συνολικά η πόλη να καλύπτεται αυτή την περίοδο μόνο με έξι ηλεκτρολόγους, ενώ για την καθαριότητα επανέλαβε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, αφού μόνο σε άδεια αυτή την περίοδο απουσιάζουν 30 άτομα από την Υπηρεσία.
Ο κ. Μήτρου αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας, τάχθηκε όμως κατά των αποσπασματικών προσλήψεων και ζήτησε να μην γίνεται επίκληση μόνο του ΑΣΕΠ, αλλά να αξιοποιηθούν και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Έκανε λόγο για “ νεκρή φύση”, επεκτείνοντας τη συζήτηση στη λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος με επικλήσεις για αποσπασματικές προσλήψεις κινήθηκε και ο κ. Στρατηγόπουλος
Ανταπαντώντας ο Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, υποστήριξε ότι παρέλαβε μία χαοτική κατάσταση όσον αφορά στα εργασιακά ζητήματα και κατήγγειλε τον κ. Μήτρου για προεκλογικές προσλήψεις 31 ατόμων στη ΔΕΜΕΚΑΒ. «Όλους αυτούς τους μήνες προσπαθήσαμε να λύσουμε με κάθε τρόπο τα πολλά εργασιακά προβλήματα που κληρονομήσαμε, τόνισε ο κ. Βούλγαρης. Γιατί κληρονομήσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, παραλάβαμε χάος και προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη. Ως δημοτική αρχή επιλέξαμε να δώσουμε προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων έλλειψης προσωπικού στους τομείς όπου τα τέλη είναι ανταποδοτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την ανακατανομή του προσωπικού μετά την συγχώνευση ή κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Παππάς έκανε λόγο για
“μπακαλίστικη λογική» και αναρωτήθηκε γιατί έπρεπε να περάσουν εννέα μήνες για να διαπιστωθούν οι ελλείψεις στον ηλεκτροφωτισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου