ΤΟΠΙΚΑ

Επιχορηγείται με 300.000 η Νομαρχία

επιχορηγείται-με-300-000-η-νομαρχία-851206

Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Θανάση Νάκου επιχορηγείται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με το ποσό των 300.000 ευρώ για την σύνταξη μελετών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές του Νοτίου Πηλίου και της νήσου Σκιάθου.
Οι μελέτες που θα συνταχθούν για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου αφορούν στην ολοκλήρωση του φράγματος Παναγιώτικου, την αντιπλημμυρική προστασία των ρεμάτων της περιοχής και των οικισμών Νεοχωρίου και Αφετών, ενώ για τη νήσο Σκιάθο οι μελέτες αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία των ρεμάτων και την γεωλογική αναγνώριση της περιοχής για την διαβρωσιμότητα των εδαφών.
Ο κ. Νάκος σε δηλώσεις του τόνισε: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του Νομάρχη Μαγνησίας για τη θωράκιση της περιοχής του Νότιου Πηλίου και της νήσου Σκιάθου από πλημμυρικά φαινόμενα, που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας των πυρκαγιών.
Θα συνταχθούν οι σχετικές μελέτες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και θα προχωρήσουμε στη δημιουργία τους εφόσον χρειαστούν. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους πολίτες και να επιλύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου